Zvonimiru Tomcu posmrtno Nagrada za životno djelo

Nagrada za životno djelo Grada Jastrebarsko u 2023. godini bit će posmrtno dodijeljena Zvonimiru Tomcu. Odlučilo je tako jaskansko Gradsko vijeće na svojoj 15. sjednici

Svojim radom, ali i podrškom koju je pružao drugim vinarima, Zvonimir Tomac utro je put Plešivice i istaknuo se potpuno drugačijim pristupom vinarstvu, što je prepoznala struka, ali i ljubitelji kvalitetnih vina i pjenušaca.
Posebno priznanje gradonačelnik Zvonimir Novosel ove će godine dodijeliti Bernardu Koraku, chefu koji je Plešivici i Jastrebarskom donio prvu Michelinovu zvjezdicu. Izniman trud, strast i uložena ljubav nagrađena je i priznanjem za chefa 2023. godine koje mu je nedavno dodijeljeno.


Nagrade Grada svojim su djelovanjem, na prijedlog svojih sugrađana, zaslužili Josip Kunović, vlasnik tvrtke Elektrokovina, Branko Magđinski koji je krv darovao 150 puta, društveno aktivan Ivan Smolčić i sportski djelatnik Mladen Lončarić. Nagradama Grada dodjeljuje se zasluženo priznanje i Lovačkom društvu „Jastreb“ koje djeluje puno stoljeće, Nogometni klub Sveta Jana i Košarkaški klub Jaska. Nagrade će im biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog koja će se održati u povodu Dana grada, 15. studenoga.


Na 15. sjednici vijećnici su usvojili i Strategiju zelene urbane obnove, dokument koji određuje Grad Jastrebarsko kao grad koji se u svojim ulaganjima i projektima vodi zelenim i održivim politikama, a vidljivo je to i iz tekućih projekata, poput izgradnje pročistača otpadnih voda, ugradnje održive LED rasvjete, ulaganjem u stanice za mjerenje kvalitete zraka i projektom obnove šetnice bijelog bora u perivoju dvorca Erdödy.


Prihvaćena su i izvješća o radu Dječjeg vrtića „Radost“, trgovačkih društava Ceste Jastrebarsko d.o.o. i Groblja Jastrebarsko d.o.o., dok su aktualni sat obilježila komunalna pitanja gradskih vijećnika.

P.A.