Žumberački uskoci na proslavi u Karlovcu

Uoči 442. rođendana grada Karlovca, 13. srpnja, 25. obljetnicu obnove svog rada proslavila je Karlovačka građanska garda.

Tim povodom u Karlovcu boravile su i povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske, njih 18. Sve postrojbe prošle su ulicama grada, a zapovjednici postrojbi pred Zorin domom su predale prijavak gradonačelniku Damiru Mandiću.


Karlovačka građanska garda je 10. srpnja svečanom akademijom u Gradskom kazalištu Zorin dom proslavila 25 godina od obnove. Na svečanoj akademiji predstavljena je i nova foto monografija Karlovačke građanske garde koju su predstavili autor Davorin Balon i suradnik, profesor povijesti, njemačkog i engleskog jezika Ivan Barić.

Garda je na svečanosti dodijelila brojne zahvalnice i medalje svojim članovima i povijesnim postrojbama, a dodijeljene su i Medalje gradonačelnika, kao i Medalja županice. Medalju gradonačelnika dobili su zapovjednik Karlovačke građanske garde Emil Črne, zamjenik zapovjednika Marijan Žaja, časnik Dragan Krnjaić, te gardist Ivan Barić. Županica Martina Fudek Hajdin uručila je Karlovačkoj građanskoj gardi Medalju županice.
M.R.