Znakovi za najmanje

U organizaciji Ravnateljstva policije i Službe za prevenciju u Jastrebarskom je u utorak, 19. Ožujka održana edukativna predstava za djecu o ponašanju u prometu pod nazivom “Znakovi za najmanje”

Mnoštvo djece i njihovih roditelja iz Jastrebarskog, Pisarovine, Krašića i Klinča Sela do posljednjeg je mjesta ispunilo jaskanski Dom kulture i s velikim zanimanjem popratilo edukativnu predstavu o ponašanju najmlađih u prometu.

Cilj ove predstave je djeci na jednostavan način, kroz interakciju i zanimljive situacije istaknuti važnost pravilnog ponašanja u prometu. Glavni lik predstave je semafor koji neumorno prati promet na raskrižju. On djecu upoznaje sa svojim prijateljima, prometnim znakovima i pokazuje im kako oni pomažu djeci.

Predstava je dodatno obogaćena sadržajem vezanim za prava djece te obilježavanja Dana očeva pod motom-“tata od formata”.
Na predstavi je bio i ministar policije Davor Božinović koji je pozdravio roditelje i djecu i zahvalio im na dolasku te na kraju podijelio mališanima prigodne poklone koje je policija pripremila za njih.
I.K.