Zlato i bronca za ekipe jaskanske vatrogasne mladeži na Državnom natjecanju

Na 15. Državnom natjecanju vatrogasne mladeži RH u Novalji na otoku Pagu, održanom proteklog vikenda, natjecateljska odjeljenja DVD-a Petrovina i DVD-a Gornji Desinec ostvarila su iznimne rezultate

Nastupilo je ukupno 108 natjecateljskih odjeljenja iz 19 hrvatskih županija. U zlatnu kategoriju natjecanja plasirale su se ekipa muške mladeži DVD-a Petrovina kojoj je pripalo 10. mjesto od ukupno 56 ekipa i ženska mladež DVD-a Gornji Desinec kojoj je pripalo 15. mjesto od ukupno 50 ekipa.

Brončana kategorija pripala je ekipi muške mladeži DVD-a Gornji Desinec koja je zauzela 42. mjesto od ukupno 56 ekipa. Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježbi s preprekama i štafeta, te vatrogasnim igricama gdje je odjeljenju DVD-a Petrovina pripalo 2. mjesto.

Osjećaj ponosa, sreće i zadovoljstva bio je vidljiv na licima svih natjecatelja kao i brojnih navijača iz Desinca i Petrovine. Natjecatelje su u Novalji podržali i predstavnici Grada, gradonačelnik Zvonimir Novosel i pročelnica Nadica Žužak, predsjednik VZG Jastrebarsko Željko Popović, zamjenik predsjednika Ivan Samarin i zapovjednik VZG Jastrebarsko Vedran Boričević.

U voditeljstvu i organizaciji Državnog natjecanja sudjelovao je i tajnik VZG Jastrebarsko Goran Dikšić, ujedno i predsjednik Savjeta za vatrogasnu mladež Republike Hrvatske te vatrogasni suci Robert Kralj, Krešimir Kišan i Mladen Cvetan.

Protokolarni orkestar na svečanom zatvaranju natjecanja bio je Puhački orkestar DVD-a Cvetković.
Spektakularni doček natjecateljima nakon uspješnog povratka kućama pripremili su članovi DVD-a Petrovina i Gornji Desinec.

Čestitke svim članovima odjeljenja a posebno voditeljima ekipa na uspješnoj pripremi i ostvarenim rezultatima na natjecanju!

VZG Jastrebarsko