ZLATNI JASKANSKI VATROGASCI

Vatrogasci DVD – a Jastrebarsko sudjelovali su na Drugom Croatia Rescue Challengeu u Karlovcu u sjajnoj organizaciji JVP Karlovca i postigli najbolji rezultat od svih ekipa. Time su ostvarili pravo sudjelovanja na svjetskom prvenstvu koje se iduće godine održava u Miamiju

Kroz dva dana natjecanja nastupila su 32 vatrogasna tima s ukupno 192 natjecatelja iz vatrogasnih postrojbi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke i Austrije, a čije natjecanje su pratila šestorica međunarodno priznatih sudaca iz Ujedinjenog Kraljevstva, Irske i Rumunjske.
Riječ je o natjecanju spašavanja u prometu koje je osmišljeno na način da svaki vatrogasni tim ima zadatak u vremenu od 20 minuta spasiti unesrećenu osobu iz vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći sukladno pojedinačnim scenarijima i propisanim pravilima spašavanja. Voditelji vatrogasnih timova izvlače scenarije prometnih nesreća neposredno prije samog nastupa radi prikaza što realnije situacije.

Tim u sastavu Ivan Borojević (zapovjednik), Davorin Novosel (bolničar), Leon Bastašić, Petar Đopar, Karlo Falica i Tomislav Samarin (tehnički tim), Andrija Lojdl (tehnički tim – zamjena), te uz podršku Gorana Batušića, Luke Vrbetića, Tina Budišćaka, Bobana Gucića i Antonija Ljubetića, odradio je iznimno zahtjevne pripreme, osobito kad uzmemo u obzir i činjenicu da su ovog vikenda imali pune ruke posla s posljedicama velikog nevremena koje je zahvatilo Jastrebarsko. U tome su im uvelike pomogli i svi ostali članovi DVD  – a na čemu članovi tima ovim putem zahvaljuju.

Jaskanski su vatrogasci tako zauzeli 3. mjesto među najboljim zapovjednicima, 2. mjesto među najboljim tehničkim timovima i 1. mjesto najboljeg bolničara, što ih je postavilo na prvo mjesto, ispred organizatora JVP Karlovac i DVD – a i FF St. Martin im Mühlkreis.

Zahvaljujemo organizatorima iz JVP Karlovac koji su okupili zaista odlične timove na ovom natjecanju koje pokazuje važnost suradnje i timova hitne medicinske pomoći u spašavanju unesrećenih, a to su znanja koja uvijek moramo usavršavati i dorađivati“, poručuju iz DVD – a Jastrebarsko te dodaju kako su ponosni što su se uopće uspjeli pripremiti za ovako zahtjevno natjecanje, a činjenica da su na njemu i pobijedili najviše govori o složnosti i dobroj uigranosti vatrogasnog tima DVD – a.

P.A.