Zlatne balerine kod gradonačelnika

Krajem svibnja u Poreču je održano svjetsko natjecanje World Dance Star 2022 s kojeg su se jaskanske balerine vratile s tri zlatne medalje

Prekrasna baletna bajka u našem gradu traje već 23 godine, a biti najbolje među čak 7000 plesača iz cijeloga svijeta izniman je uspjeh.
Na tome im je čestitao gradonačelnik Zvonimir Novosel kojem su se pridružili njegova zamjenica Nikolina Ribarić i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić.

Odabrali smo ruže kao znak pažnje, jer je ruža baš poput baleta kojim se bavite. Na van prekrasna i elegantna, no mora proći trnovit put kako bi procvala. I vaš poziv je trnovit, balet zahtijeva velik trud i brojna odricanja, ali zato su nagrade još i slađe.“, istaknuo je gradonačelnik.
Umjetnička voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko Svetlana Lukić pojasnila je kako su se naše balerine natjecale u kategoriji balet s tri koreografije, Bajadera: Djevojka s vrčem – skupina: trio seniori, Don Quijote: Seguidilla – skupina: grupa juniori te Orašar: Arapski ples – skupina: formacija juniori i postigle sjajne rezultate, osvojivši tri prva mjesta.

Ovaj veliki rezultat ostvarile su mlade jaskanske balerine, Leonarda Šubar, Mirta Mesić, Antonija Juraj, Vita Novosel, Hana Zmajlović, Paula Golub, Ema Derdić, Petra Lovrinović, Magdalena Stepinac, Hana Hađur, Ema Bucković, Ivana Pirša i Sonja Horvat. Svetlana Lukić zahvalila je i asistenticama Marti Brkljačić i Anji Kovačić, ali i vatrogascima.
Balerine Baletnog studija Jastrebarsko s ponosom su predstavile Grad Jastrebarsko, kojem ujedno i zahvaljujemo na svesrdnoj potpori u realizaciji ovog natjecanja. Ovim putem posebno zahvaljujemo roditeljima na podršci, ali i našim vatrogascima, koji nam očigledno uvijek donose sreću!“, istaknula je.