Zimska igraonica iznjedrila 86 novih skijaša

Zimovanje je oduvijek bilo jedno od najduže očekivanih događanja među učenicima osnovne i srednje škole, a prijave za ovu godinu su to i potvrdile

Društvo Naša djeca organiziralo je, naime, Zimsku igraonicu sa školom alpskog skijanja na 2 destinacije, Ribnici na Pohorju i po prvi puta u Sappadi u Italiji. Škola skijanja u Sloveniji bila je namijenjena učenicima od 1. do 5. razreda osnovne škole kojih je sudjelovalo 45 u terminu od 2. do 6. siječnja, dok je 41 učenik od 6. do 8. razreda od 26. do 30. prosinca boravio u Italiji, zajedno sa srednjoškolcima.

Program je obuhvaćao skijanje u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima uz noćno skijanje, provođenje sportskih aktivnosti u sportskoj dvorani, plivanje u bazenu te provođenje društvenih aktivnosti primjerenih uzrastu u večernjim satima.

Svi polaznici imali su priliku sudjelovati u školi skijanja koja je bila prilagođena trenutnom znanju i sposobnostima djece s kojima su radili učitelji skijanja s višegodišnjim iskustvom u provođenju programa škole skijanja. Na svakoj lokaciji bio je prisutan liječnik, uz pedagošku pratnju učiteljica OŠ „Ljubo Babić“.

Zimska igroanica je pobudila velik interes djece i roditelja što nas sve u Društvu Naša djeca Jastrebarsko jako veseli i potvrđuje ispravnim prošlogodišnju odluku da se nakon 9 godina stanke zimovanje vrati u program Zimske igraonice. Nove lokacije omogućuju nove aktivnosti ali i pojačavaju ukupnu kvalitetu programa na korist polaznika. Tim voditelja koji borave s djecom sastavljen od stručnjaka u različitim područjima je radio samo s jednim ciljem, a to je da stvore nezaboravno iskustvo svim polaznicima. – ističe voditelj programa Zimske igraonice sa školom alpskog skijanja profesor Saša Rodić.

P.A.