Završni koncert u vrtu

U vrtu Glazbene škole Jastrebarsko održan je završni koncert na kojem su nastupili učenici od drugog do šestog razreda, na violini, klaviru, saksofonu, violončelu i gitari, ansambli saksofona, flaute, gudača, te orkestar gitara i gudački orkestar.

Jednu tešku i izazovnu školsku godinu uzrokovanu pandemijom korona virusa učenici Glazbene škole Jastrebarsko završili su na najbolji mogući način, završnim koncertom u vrtu škole. Brojna publika došla je pozdraviti, ali i bodriti male glazbenike od kojih su neki tek počeli svoje glazbeno obrazovanje, a neki završavaju nižu glazbenu školu.Svi su oni oduševili svojim nastupima, a posebno oni najstariji kojima je ovo bio na neki način i oproštajni koncert. Posebno dobar nastup imali su Nicole Žalac na klaviru, Paula Golub na violini, Kristijan Falica na gitari i Mihael Kufrin na saksofonu. Izvrsni su bili i ansambli gudača, gitare, flauta i saksofona, te orkestar gitara i gudača. Svi oni svirali su s velikim žarom jer su se očito zaželjeli nastupa.Kao gost na koncertu je nastupio Andrija Borković na trubi, koji je bio jedna od prvih učenika škole, a potom je završio i srednju glazbenu kod profesora Krešimira Fabijanića, a ovih dana sprema se za prijemni na Muzičkoj akademiji.

Svima njima, ali i njihovim roditeljima zahvalio je ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko prof. Dragutin Fabijanić, a veliki prijatelj i donator škole Marijan Bernad, koji nije propustio ni ovaj koncert, ovoga je puta iznenadio gitariste poklonivši im kastanjete za flamenco. Naime, Marijan Bernad, prijašnjih godina školi je poklonio dvije violine i platno za prikazivanje video materijala.
Ivica Krčelić