Završna konferencija EU projekta “Zaželi” i dodjela zahvalnica dobrovoljnim darivateljima krvi i volonterima

U ponedjeljak, 30. kolovoza održana je završna konferencija EU projekta “Zaželi” u Jastrebarskom, a potom i svečana dodjela zahvalnica jubilarcima za 2020.godinu koje Gradsko društvo Crvenog križa nije bilo u mogućnosti podijeliti ranije zbog korone.

Krajem kolovoza završio je projekt Gradskog društva Crvenoga križa Jastrebarsko, koje je iz Europskoga socijalnog fonda za projekt “Zaželi u Jastrebarskom” dobilo bespovratnih 3,26 milijuna kuna. Projektom je bilo zaposleno 15 dotad nezaposlenih žena, koje su se brinule o 64 starije, invalidne, nemoćne i bolesne osobe. Usluga “pomoć u kući”, koju su pružale korisnicima projekta, obuhvaćala je organizaciju prehrane, kućanske poslove, uređenje okućnice, pomoć u održavanju osobne higijene i socijalni kontakt. Projektom su bile obuhvaćene osobe s područja Jastrebarskoga i općine Krašić.


Za provedbu ovog projekta Zagrebačka županija je Gradskom društvu Crvenoga križa Jastrebarsko, donirala osobno vozilo, rekla je na završnoj konferenciji ravnateljica Gradskog društva Dunja Vlašić.


Bila je ovo prilika i za dodjelu zahvalnica su dobrovoljnim darivateljima koji su darovali krv 50, 75, 100 i 135 puta, a dodijeljene su i obiteljske zahvalnice.
Ponosni smo na naše darivatelje jer su oni ti koji solidarno, dobrovoljno, besplatno daruju krv kako bi nekome pomogli. Jaskanski darivatelji su perjanica našega društva i zbog toga smo iznimno ponosni, naglasila je ovom prilikom Dunja Vlašić.Jubilarci koji su krv darivali 50 puta su: Tihomir Bašić, Marin Muić, Stjepan Tomić, Dražen Rubinić, Marijan Ferenac, Željko Busija, Zlatko Jurmanović, Krešimir Pozderac, Ivan Galović, Marijo Kličković, Mario Mikulčić, Darko Miklavec i Alen Mataušić
Jubilarci koji su krv darivali 75 puta su: Dubravko Crnolatac i Damir Celinšćak
Jubilarac koji je krv darivao 100 puta je: Davor Klepin
Jubilarac koji je krv darivao 135 puta je: Želimir Kolar
Obiteljsku zahvalnicu dobili su: Mario i Tomislav Golub, Petar i Domagoj Šabić, Janko, Nikola i Krunoslav Deanović, Dražen i Damir Domjančić, Ana i Mario Radelja, Josip, Igor i David Srmeg, Krunoslav i Vlatka Zadro, Nikolina i Josip Cvetan.

Dodijeljene su i zahvalnice volonterima koji su pomagali tijekom korone i tijekom potresa na području Sisačko-moslavačke županije.
-Volonteri su nesebično pomagali i sakupili ukupno 1542 volonterska sata i zato smo ponosni na svakog pojedinca i svakom volonteru velika hvala, rekla nam je za kraj Dunja Vlašić.

I.K.