Zaljubljenik u prirodu i fotografiju

Jaskanac Mladen Božićević, veliki je zaljubljenik u prirodu i fotografiju pa gotovo svakodnevno boraveći u prirodi bilježi svojim foto aparatom biljni i životinjski svijet 

Svoje facebook prijatelje Mladen svakodnevno razveseli nekom prekrasnom fotografijom s ribnjaka u Novakima gdje odlazi svakodnevno hraniti i družiti se s labudovima. Mladenovom oku ne promakne niti jedan zanimljivi detalj biljnog i životinjskog svijeta koji obitava na ribnjacima u Novakima, pa ga pomno bilježi svojim foto aparatom. Mladen ima izraziti talent za odabir motiva i kompoziciju slike, o čemu svjedoče njegove fotografije.

U mladosti se bavio i slikarstvom i bio je jedan od osnivača jaskanskog likovnog društva “Ljubo Babić”. Poslije ga je nekako više zainteresirala fotografija, osobito nakon što je otišao u mirovinu. Mladen je inače rođeni Zdihovčanac, po struci metalac, a polazio je i Višu tehničku školu u Zagrebu. Oduvijek je bio društveno aktivan, najprije u omladini, a potom i u sportu. Bio je i jedan od osnivača NK Vinogradara, a u Zdihovu su imali i stolnotenski klub i svojevremeno bili tri godine prvaci Jaske.

Voli i glazbu, a svirao je u zdihovačkom bendu “4 generacije”. Kao zaljubljenik u kulturu angažirao se i u nekadašnjem SIZ-u za kulturu gdje je obnašao dužnost predsjednika. O fotografiji je najviše naučio iz literature, a svoje znanje prenosio je polaznicima foto sekcije koja je radila pod pokroviteljstvom udruge Dolčevita. Ove godine aktivirao se i kao član Udruge umirovljenika Jastrebarsko gdje je izabran u Upravni odbor. Uz ostale aktivnosti u planu mu je osnivanje “Biljne grupe” koja bi se bavila ljekovitim biljem.

-Fotografijom želim i drugima predstaviti ljepotu koju imamo u našem kraju i našoj lijepoj zemlji. U većini te ljepote možemo uživati besplatno ili pak za jako malo novca, rekao nam je Mladen za kraj našeg kratkog druženja u jaskanskom perivoju gdje također rado dolazi i fotografira.

Ivica Krčelić