Zajedno gradimo temelje za budućnost!

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj danas u Pricess centru svečano je proslavljen 773. rođendan grada Jastrebarskog

Bila je to prilika za čestitke nagrađenima, svima onima koji su svojim djelovanjem zaslužni za to što je Jaska danas lijepo i ugodno mjesto za život.

U ime nagrađenih, dobitnika Nagrade za životno djelo Franje Stojkovića, Nike Markulin koja je zaslužila priznanje gradonačelnika te dobitnika Nagrada Grada, Šahovskog kluba Jastrebarsko, Udruženja obrtnika i ogranka Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, svima je zahvalio Zlatko Lončarić. Predsjednik Šahovskog kluba iskoristio je ovu priliku da čestita i svim sportašima koji su zaslužni za to što je Jastrebarsko osvojilo prestižan naslov Europskog grada sporta za 2023. godinu.

Upravo je tema sporta i obilježila svečanu sjednicu na kojoj se moglo čuti više o samom priznanju koje je posvećeno svim sportašima i sportskim djelatnicima. „Malen grad koji njeguje europske sportske vrijednosti – jačanje društvene uloge sporta, promicanje zdravlja i zdravog načina života, ali i poticanje volonterizma i razvoj ljudskih potencijala u sportu.“, stoji u obrazloženju oluke o dodjeli priznanja udruženja ACES Europe.

U svom je govoru gradonačelnik Zvonimir Novosel zahvalio svima koji doprinose razvoju Jastrebarskog. „Grad je velika obitelj, izazovna za financiranje, ali vrijedi svake uložene kune. Ulazak Hrvatske u Europsku uniju otvorio je nove prilike, ali i nove obaveze. U izazovnim vremenima nastojimo što je više moguće olakšati našim građanima, ali svi smo svjesni kako u tome ne možemo biti u potpunosti uspješni, osobito bez podrške s državne razine. Stoga pozivam sve kolegice i kolege gradonačelnike da zajedno pokušamo graditi bolju Hrvatsku, odavde, iz naših općina i gradova i pokažemo da Hrvatska može biti uspješnija!“, istaknuo je.

Nagrađenima je čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić, naglasivši: „Svi mi se zapravo slučajno nazivamo Jaskancima. Ako uzmemo da je rođenje u neku ruku apsolutna slučajnost, to znači da smo mogli biti rođeni bilo gdje drugdje, ali ne ovdje. Ta slučajnost mogla nas je staviti na bilo koje mjesto nama poznate karte, a samim time neko drugo mjesto zvali bismo domom. Zašto je ovo važno? Zato što osim te slučajnosti, koja je izvan naše moći, postoji i namjera. Kada smo već ovdje i kada već Jasku zovemo kako je zovemo, onda neka nam bude namjera učiniti je najljepšim mogućim mjestom za život.

Jaskancima su Dan grada čestitali i načelnica prijateljske Općine Vela Luka Katarina Gugić, predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović te zastupnik u Hrvatskom saboru Siniša Hajdaš Dončić. Svi su se osvrnuli na brojne projekte koji se u Jastrebarskom provode, zaključivši kako i malen grad može biti uspješan i velik, uz puno truda i rada te uz ono najvažnije, vrijedne ljude.

P.A.