Za radosnu igru mališana

Završeni su radovi na uređenju i opremanju dječjeg igrališta u objektu Dječjeg vrtića „Radost“ u Radićevoj ulici

Prilikom obilaska igrališta, gradonačelnik je istaknuo kako su sljedeći na listi prioriteta svakako vrtići u Cvetkoviću i Desincu na čemu se kontinuirano radi. „Projekt uređenja dječjeg igrališta u Cvetkoviću prijavljen je u sklopu projekta krajobraznog uređenja naselja, dok se igralište u Desincu prijavljuje na dostupne natječaje kako bismo ostvarili sufinanciranje“, istaknuo je gradonačelnik.

Ravnateljica Jadranka Stojković istaknula je kako je opremanje ovog igrališta bilo velika potreba budući da je riječ o najvećem vrtiću koji polazi najveći broj djece. „Dodatne sprave obogatit će njihov boravak na svježem zraku i omogućiti kvalitetniju igru“, dodala je te se složila s gradonačelnikom kako postoje potrebe i u drugim objektima na čemu se radi u suradnji s Gradom.

Projekt je vrijedan gotovo 70 tisuća eura, od čega je sredstva u iznosu većem od 42 tisuće eura osigurao Grad Jastrebarsko uz sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 27 tisuća eura.

Radovi koje je izvela tvrtka GIP Sirovica d.o.o. iz Jastrebarskog uključuju i postavljanje antitraumatske gumene podloge, te postavu novog tobogana, ljuljački, klackalice i njihalica.

P.A.