Za lakše prometovanje na plešivičkom području

Mještanima Vranov Dola i Prilipja od sad će biti lakše svakodnevno putovati do svojih odredišta, jer su dovršeni radovi na sanaciji tamošnjih prometnica

Radove vrijedne gotovo 890 tisuća kuna izvele su Ceste Karlovac d.o.o., a po završetku ih je obišao gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojom zamjenicom Nikolinom Ribarić, potpredsjednikom Gradskog vijeća Milenkom Kordićem i mještanima. Ovo je pitanje već nekoliko puta na sjednicama Gradskog vijeća otvarala gradska vijećnica Valentina Jagunić koja je zadovoljna napravljenim, no nada se kako nije kraj ulaganjima u prometnice na Plešivici.


-Asfaltiranje ceste Prilipje – Vranov Dol od iznimnog je značaja, ne samo za stanovnike tih naselja, već i svih okolnih koji tu prometnicu koriste za putovanje u Samobor i obratno. Prometnica je bila u izrazito lošem stanju, a ovom je sanacijom ponovno vraćena u puni pogon. Ovom prilikom zahvaljujem Gradu na sluhu za saniranje navedene dionice i brzoj realizaciji na dobrobit svih stanovnika koji je koriste, ističe Valentina Jagunić.
To je prilikom obilaska potvrdio i gradonačelnik Zvonimir Novosel, naglasivši kako je u sljedećoj godini u planu sanacija nekoliko prometnica na Plešivici i u drugim naseljima na području grada. S time su se složili i sami mještani, Miroslav Režek istaknuo je: “Došao je i trenutak u kojem smo dočekali asfaltiranu prometnicu. Kao mještani Prilipja podnijeli smo zamolbu Gradu da nam obnove cestu jer je bila dotrajala i propala, i kao takva vrlo opasna za sve sudionike u prometu. Nadamo se da će i ostali projekti koje imamo u planu naići na razumijevanje.”


Zadovoljni su i mještani Vranov Dola, Stjepan Vukić i Stjepan Vađina, istaknuli su kako su radovi na obnovi tamošnje prometnice bili neophodni, i zaista su dovršeni u zadnji tren. “Također se nadamo kako nastavak prometnice kroz samo naselje slijedi dogodine”, dodali su.

P.A.