Vrtićka djeca sjajno prihvatila komunikacijsku ploču

Vrtićka djeca su sjajno prihvatila komunikacijsku ploču nedavno postavljenu na dječjem igralištu na Trgu Ljube Babića u Jastrebarskom, što je rezultat inicijative mlade studentice logopedije i gradske stipendistice Valentine Kišan

Ova ploča postavljena je s ciljem olakšavanja komunikacije djece koja ne koriste govor kao način komunikacije.
Valentina je istaknula kako je ovu ideju razvila tijekom studija na temu potpomognute komunikacije te je kontaktirala Grad E – poštom kako bi ju realizirala, a to je vrlo brzo i učinjeno.

Dolaskom ljepšeg vremena, ploču su obišla djeca iz dječjeg vrtića „Radost“, u pratnji odgojitelja, učeći kako koristiti simbole i tako prenijeti svoje želje ili komentirati događaje oko sebe. Ova inicijativa također je važna jer promiče inkluzivnost za sve prisutne na dječjem igralištu.

Ova inicijativa je podržana i od strane Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te se uklapa u šire napore grada da olakša svakodnevni život osobama s posebnim potrebama. Naime, komunikacijska ploča je samo jedan od koraka ka lakšem funkcioniranju građana s poteškoćama različite dobi, što se nadopunjuje postavljanjem prilagođenih igrala za djecu s teškoćama u razvoju na istom igralištu“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić te dodala da se ova akcija nadovezuje na otvorenje podružnice Centra za odgoj i obrazovanje Lug u Jastrebarskom, ali i potvrđuje predanost grada u pružanju podrške raznolikim potrebama zajednice.

P.A.