Vrtić gradu na dar

Svome gradu za rođendan polaznici dječjeg vrtića Radost poklonili su najljepše želje, pjesmu i smijeh, ali i kreativne radove kojima su dočarali svoju viziju dvorca Erdödy nakon obnove

Povodom 47. rođendana svoga vrtića i 773. rođendana grada Jastrebarskog, mališani su izveli prigodni program na Trgu J. J. Strossmayera koji je „okićen“ njihovim radovima.

Crtali su, izrađivali magnete i razne druge materijale na temu dvorca te tako pokazali kako i najmlađi žive s njegovom obnovom.

Na trudu i prekrasnim radovima zahvalili su im gradonačelnik Zvonimir Novosel, njegova zamjenica Nikolina Ribarić i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić.

Gradonačelnik je iskoristio ovu priliku i da sve Jaskance pozove na brojna događanja u slavljeničkim danima, s naglaskom na Martinje koje se održava od 11. do 13. studenog.
Posebno je emotivno vidjeti kako djeca vide obnovu dvorca, uz puno žara i ideja. Upravo zbog njih ovaj je projekt toliko važan, jer njega obnavljamo zbog svih nas, ali i generacija koje dolaze., istaknuo je gradonačelnik. „Grad Jastrebarsko na razne se načine trudi ulagati u djecu i obitelji, a ovih dana punih 20 godina obilježio je projekt Ljetne i zimske igraonice, što je najveći projekt za djecu u našem gradu.“, dodao je.

Ravnateljica Jadranka Stojković naglasila je kako djecu iznimno veseli učiti o svome gradu i dvorcu, a njihove će radove građani moći vidjeti i u mjesecima pred nama.

P.A.