Vrhunski malonogometni turnir u sjećanje na Darija Kličkovića

Nakon dvije godine pauze zbog korone, DVD Cvetković održao je sada već 12. po redu “Memorijalni vatrogasni malonogometni turnir Darijo Kličković” koji je tradicionalno protekao u izuzetno ugodnom sportskom i zabavnom raspoloženju, uz vrhunski nogomet i bogatu gastronomsku ponudu

Zasluga je to vrijednih članova DVD-a Cvetković, ali i svih dobrovoljnih vatrogasaca i ostalih posjetitelja koji iz godine u godinu svojim sudjelovanjem daju veliki doprinos da ovaj turnir ponosno nosi titulu najboljeg vatrogasnog nogometnog turnira u gradu Jastrebarskom.
Turnir koji je posvećen tragično preminulom članu DVD-a Cvetković, Dariju Kličkoviću, inače dočasniku i instruktoru Hrvatske vojske kojeg njegovi prijatelji nisu zaboravili, održan je u nedjelju 27. studenog 2022. godine, a na istom je nastupilo čak 16 vatrogasnih ekipa dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD Jastrebarsko, DVD Odra, DVD Sarvaš, DVD Plešivica, DVD Zdihovo, DVD Stankovo, DVD Volavje, DVD Domagović, DVD Pavučnjak, DVD Gornja Reka, DVD Bobovec, DVD Petrovina, DVD Gornji Desinec, DVD Čabdin, DVD Granešina, DVD Cvetković), i ekipa SBO Slunj za koju igraju kolege pokojnog Darija.

Nakon izuzetno jakih i kvalitetnih, uzbudljivih i rezultatski neizvjesnih utakmica, u finalu su se susrele ekipe DVD-a Gornja Reka i DVD-a Pavučnjak, a titulu najboljih ove su godine zasluženo ponijeli vatrogasci iz Pavučnjaka pobijedivši rezultatom 4:0. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Volavje, pobjedom protiv ekipe DVD-a Zdihovo.

Najboljim strijelcem proglašen je Luka Rupčić, član ekipe DVD-a Volavje, a pehar za najboljeg vratara (titula koju na ovom turniru nitko ne može osvojiti), tradicionalno je i ove godine dodijeljena sinovima pokojnog Darija, Matiji i Dominiku. DVD Pavučnjak, kao pobjednik turnira, u vlasništvo je na godinu dana dobilo i prijelazni pehar. Prije finale, uz prisustvo svojih roditelja, revijalnu utakmicu odigrali su prstići Nogometnog kluba Jaska Vinogradar koji su prikazanom igrom zaslužili glasan pljesak svih prisutnih.

Turnir koji se održao pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zvonimira Novosela pratilo je oko 400 gledatelja, a svih 40 utakmica proteklo je u izuzetnom ugodnom i “fair play” ozračju što je, uz poticanje mladih za uključivanjem u rad DVD-a u naselju u kojem žive, glavni cilj ovog turnira. U ime gradonačelnika, podršku je svojim dolaskom dala njegova zamjenica Nikolina Ribarić, a koja je, uz organizatore, najboljima uručila prigodne vatrogasne nagrade. Vatrogasci Cvetkovića, ovom su prilikom osigurali svim sudionicima i posjetiteljima turnira gledanje utakmice Svjetskog prvenstva, a već tada odličnu atmosferu na turniru zasladila je velika pobjeda naše Hrvatske nad Kanadom.


Ranije tog dana, članovi DVD-a Cvetković i Darijevi kolege iz SBO Slunj položili su cvijeće te zapalili svijeće na grobu Darija Kličkovića, a prije dodjele nagrade najboljima, održana je i minuta šutnje u njegovu čast.

Predsjednik DVD-a Cvetković, Mladen Boričević, uz riječi zahvale Gradu Jastrebarskom i svima koji na bilo koji način pomažu u realiziranju ove priredbe pozitivnog vatrogasnog ozračja i sportskog ugođaja, ponosno je istaknuo kako se za ovaj vatrogasni nogometni turnir, u režiji vatrogasaca iz Cvetkovića, čuje diljem Lijepe Naše, a što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

I.B.