Vozači, oprez, počela je škola

Prvog dana nove školske godine Autoklub Jastrebarsko je u suradnji s MUP-om organizirao preventivnu akciju “Sigurno u školu s HAK-om”

Akciji su se pridružili gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegova zamjenica Nikolina Ribarić koji su zajedno s tajnikom Autokluba Petrom Španićem i njegovim suradnicima te predstavnicima Policijske postaje dijelili letke i tako upozoravali vozače na odgovorno ponašanje u prometu.

-Autoklub Jastrebarsko želi preventivno djelovati na vozače kako bismo ih upozorili na važnost pažljivog ponašanja u prometu. Isto tako, želimo potaknuti djecu, ali i roditelje da se pridržavaju svih pravila i budu sigurni u prometu, istaknuo je Petar Španić.


U OŠ „Ljubo Babić“ je danas krenulo i 135 prvašića koji zahtijevaju najveću pozornost vozača jer u kratko vrijeme moraju savladati osnove i pravila sigurnog sudjelovanja i ponašanja u prometu.


-Svim prvašićima želim siguran i veseo početak školskog razdoblja života. Budite razigrani, maštoviti, željni novih znanja i učenja. Uživajte i skupljajte uspomene, a mi smo tu da vas pazimo!, naglasio je gradonačelnik Novosel.
Povodom početka nove školske godine, Policijska postaja Jastrebarsko provodit će akciju „Poštujte naše znakove“, kako bi se postigla što veća sigurnost djece u prometu.
U sklopu akcije policijski službenici Policijske postaje  Jastrebarsko pojačano će vršiti kontrolu prometa u zonama škola i sankcionirati prometne prekršaje prema nediscipliniranim vozačima, odnosno prema vozačima koji ne poštuju prometne propise, a poglavito prekršaje nepoštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, nepoštivanje ograničenja brzine, nepropisno parkiranje vozila, osobito na nogostupu i pješačkim prijelazima, kao i druge prometne prekršaje.
“Stoga upozoravamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače da se pridržavaju prometnih propisa kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, a poglavito djece“, poručuju iz MUP-a.

P.A.