Vitezovi okruglog smisla Tina Fresla

Protekle nedjelje, 20. ožujka u velikoj dvorani Glazbene škole Jastrebarsko održana je promocija zbirke pjesama “Vitezovi okruglog smisla” mladog jaskanskog pjesnika Tina Fresla.


O pjesničkom prvijencu ovog mladog i perspektivnog jaskanskog autora na promociji su govorili urednica knjige Antonija Vlahovići, recenzentica Barbara Baždarić, koja je između ostalog naglasila kako Tinova poezija izlazi iz okvira lirskog subjekta i progovara o začudnim pojavnostima i
nespretnostima s kojima se susreće. Veoma pohvalno o poeziji mladog pjesnika govorio je i Tin Lemac, poznati hrvatski književni kritičar i pjesnik.


Treba reći da je Tin Fresl veoma rano počeo pisati poeziju, a njegovo stvaralaštvo prepoznato je kada se dvije godine zaredom plasirao na državnu razinu LiDraNa i našao se među 19 odabranih srednjoškolskih autora objavljenih u zajedničkom zborniku. Tin je maturant Srednje škole Jastrebarsko gdje je također nedavno držana promocija njegove zbirke pjesama.


U svom govoru zahvalio je svima koji su mu pomogli da bi knjiga ugledala svjetlo dana, a posebno Društvu Naša djeca Jastrebarsko i Gradu Jastrebarskom bez čije pomoći to ne bi bilo moguće.


Ugodnoj atmosferi promocije zbirke pjesama Tina Fresla pridonijela je umješna voditeljica i već afirmirana jaskanska pjesnikinja Barbara Baždarić, te učenice Srednje škole Jastrebarsko koje su govorile Tinovu poeziju, Tena Fresl, Ema Kunović i Barbara Golub, te mladi jaskanski glazbenik Vanja Miklavec.
I.K.