Viktorija Oslaković osvojila Opatija open

Mlada jaskanska stolnotenisačica Viktorija Oslaković pobjednica je 6. Opatija open, međunarodnog stolnoteniskog turnira

Odličnim igrama, a posebno u finalu sa igračicom iz Srbije, mlada jaskanska stolnoteniska nada, članica STK Jaska Viktorija Oslaković postala je pobjednica 6. Opatija open međunarodnog stolnoteniskog turnira održanog u Opatiji u kategoriji mlađih kadetkinja.
Viktorija na samom kraju sezone 2021/2022 pokazuje veliki igrački napredak i grabi prema samom vrhu poretka najboljih hrvatskih mlađih kadetkinja. Sezonu je okončala na 12. mjestu rang liste mlađih kadetkinja Hrvatskog stolnoteniskog saveza, a u novu će krenuti sa visokog 5. mjesta. U vrlo kratkom vremenu kvalitetan ali naporan rad i veliki trud se u potpunosti isplatio i STK Jaska ponovno u svojim redovima ima mladu stolnotenisačicu za visoke domete. Iako je stjecajem okolnosti Viktorija prije nego što je to bilo realno očekivati nastupila za žensku seniorsku ekipu STK Jaska u 1. Hrvatskoj ligi za žene, bila je to odlična škola za budućnost. U cijelosti odigrana sezona u tako jakoj konkurenciji puno je pomogla njezinom igračkom sazrijevanju.
Iz kluba ima i drugih vrlo lijepih vijesti. Kvalitetan rad sa mlađim uzrastima prepoznao je i Hrvatski stolnoteniski savez i na svojoj godišnjoj skupštini nagradio STK Jaska donacijom automatskog izbacivača loptica i prateće opreme namijenjene pretežito za stolnoteniske početnike i mladež kluba.
Nakon godišnje skupštine HSTS-a uz veliki pljesak prisutnih, predstavniku STK Jaska dodijeljen je veliki pehar i 6 zlatnih medalja kao priznanje za osvojeno prvo mjesto u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi zapad za žene za sezonu 2021/2022. Osvojenim prvim mjestom ekipa je ostvarila izravan plasman u Hrvatsku superligu za žene u kojoj će se u novoj sezoni natjecati 10 trenutno najboljih ženskih ekipa Hrvatske. U prvom kolu Superlige STK Jaska na domaćem će terenu ugostiti ekipu STK Zagreb, petoplasiranu ekipu prošlogodišnjeg izdanja Superlige koja je u međuvremenu igrački još ojačana pa nema sumnje da će taj susret obilovati atraktivnom igrom. Upravo zbog toga uprava STK Jaska poduzet će sve da se taj premijerni nastup ekipe u Superligi organizira u velikoj sportskoj dvorani Srednje škole Jastrebarsko kako bi se nakon dvije godine zabrane prisustva gledaoca zbog pandemije svim ljubiteljima stolnog tenisa pružila mogućnost da u živo prate taj susret. Već u drugom i trećem kolu Superlige STK Jaska također na domaćem terenu ugostit će ekipe STK Bjelovar i STK Mladost iz Petrinje u susretima za koje prevladava mišljenje da će izravno odlučivati o ostanku u najvišem rangu natjecanja. Uprava kluba smatra da je maksimalno moguće ojačala prošlogodišnju ekipu uoči početka natjecanja i nada se da će to biti dovoljno da se očuva status u Superligi što bi bio novi veliki uspjeh kluba.

STK Jaska