Veliki uspjeh Orena Severinca

http://www.jaska.hr/images/content/v_28609.jpg

22.03.2021. Na velikom međunarodnom natjecanju mladih glazbenika održanom u Križevcima, mladi jaskanski pijanist Oren Severinac osvojio je prvu nagradu u svojoj kategoriji

Na ovoogodišnjem Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op.6 održanog 21. ožujka 2021. godine u prostorima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, u disciplini KLAVIR, natjecao se i naš Jaskanac Oren Severinac, pod vodstvom mentora Ivana Varošaneca, sa sjajnom izvedbom koja je rezultirala 1. nagradom u svojoj kategoriji.
Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus manifestacija održava se svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim, a od 2017.godine, stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda. Suorganizator natjecanja i domaćin petu godinu za redom je Glazbena škola Alberta Štrige Križevci.
Peto izdanje Natjecanja održavalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i to u četiri discipline: klavir, solfeggio, tambure i udaraljke. Sudjelovalo je 344 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva što je peto izdanje ovog natjecanja učinilo najvećim do sada.

I.K.