Veliki uspjeh Nike Markulin

Zadnjeg dana Europskog kupa, najjačaeg kadetskog judo natjecanja na svijetu, održanog u dvorani “Sutinska vrela” u Zagreba članica Judo kluba Jaska Nika Markulin osvojila je zlatnu medalju

Najjači turnir u kadetskom svijetu drugog ujedno i posljednjeg dana dobio je savršen epilog zahvaljujući sjajnom nastupu mladih hrvatskih judaša. Marko BOŽIĆ i Nika MARKULIN osvojili su zlatno odličje dok je Jana CVJETKO završila na 3. mjestu.


U ženskoj kategoriji -63kg nastupio je identičan broj judašica, a Hrvatska je u samoj završnici imala čak dvije natjecateljice. Nika MARKULIN (Judo klub „Jaska“ – Jastrebarsko) je u finalnoj borbi bila bolja od Austrijanke Leonie BAYR. Nika je demonstrirala apsolutnu dominaciju u finalu, na samom početku borbe otvorila je sjajnim bacanjem za Wazari te odmah nakon prvog prekida baca još jedan wazari i osvaja zlatno odličje!
-Osjećaj je neopisiv, prvi put sam u finalu na Europskom kupu i odmah zlato! Mislim da sam se odlično borila, ušla sam u svaku borbu 100%! Uz judo se bavim još i rukometom u „Lokomotivi“. Nemam još nekih specifičnih planova za budućnost, ali što god da odaberem nadam se da će biti ispravna odluka.“ – kazala je nakon osvajanja zlatne medalje Nika Markulin.
Hrvatski judo savez
Foto: Tino Marić