Veliki broj oboljelih od korone i u jaskanskom kraju


Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo unazad mjesec i pol dana na području od Žumberka do Kupe koje pokriva jaskanski Dom zdravlja bilo je gotovo tri tisuće oboljelih od Covida 19, rekla nam je Maja Mesic, voditeljica Ispostave Doma zdravlja Jastrebarsko.


U Domu zdravlja Jastrebarsko i dalje se provodi cijepljenje protiv koronavirusa i to utorkom od 10 do 13, i četvrtkom od 14 do 18 sati. Cijepljenje se trenutno provodi u ambulanti posebnog dežurstva a cijepi se Pfizerom, Modernom i Jassenom. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava. Nažalost zbog velikog broja oboljelih u posljednje vrijeme interes za cijepljenje je pao. Na cijepljenje pretežno dolaze druge doze i booster doze, rekla nam je Maja Mesic. U našem gradu nema mobilnih timova za cijepljenje po kućama. Osobe starije životne dobi i one s težim oblicima bolesti koji su zatražili cijepljenje u kući obavili su to u dogovoru sa svojim liječnicima obiteljske medicine.
Treba reći i to da liječnici obiteljske medicine u našem Domu zdravlja provode besplatno antigesnko testiranje u dogovoru sa svojim pacijentima. Provode testiranje sa suspektnim simptomima i simptomima COVID -a. Brzo antigensko testiranje za osobne potrebe (necijepljeni, potvrde za putovanja, ulazak u institucije i sl. ) svakodnevno se obavlja u covid ambulanti DZZŽ Ispostave Jastrebarsko.
I.K.