Večer za pamćenje u vrtu Glazbene škole

U nedjelju, 20. lipnja u vrtu Glazbene škole Jastrebarsko održan je prigodni program u povodu desetog rođendana obnovljenog Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

): Potpredsjednik jaskanske Matice Želimir Hrković, član Predsjedništva Nino Škrabe, književni tajnik Matice hrvatske Božidar Petrač, predsjednica jaskanske Matice Klementina Škrabe, legenda Matice hrvatske Stjepan Sučić i član Predsjedništva jaskanske Matice Zvonimir Kufrin

Brojni posjetitelji mogli su uživati u čarobnom lipanjskom ugođaju, u prekrasnom akustičnom prostoru, koji pruža izvanredne mogućnosti za održavanje priredbi na otvorenom.
Prisutne je na početku programa pozdravila predsjednica jaskanske Matice Klementina Škrabe, koja ih je upoznala s bogatim desetogodišnjim djelovanjem našeg ogranka. U proteklom razdoblju jaskanski ogranak organizirao je više od 250 događanja na području Jastrebarskog i jaskanskog kraja, Zagrebačke županije i Zagreba, sudjelovao u izdavanju 17 vrijednih knjiga te obnovio djelovanje Gradskog pjevačkog društva “Javor” koji ove godine slavi 146. rođendan.

Maja Sever Cuglin i Kvartet Josipa Cvitanovića

U glazbenom djelu programa nastupili su pjevači Maja Sever Cuglin i Drago Diklić, uz pratnju sjajnog Kvarteta Josipa Cvitanovića kojeg čine Dubravko Sulik (gitara), Borna Šercar (bubnjevi), Davor Črnigoj (bas gitara) i Josip Cvitanović (glasovir).
Maja Sever Cuglin, mlada pjevačica lijepog, kristalnog glasa, oduševila je posjetitelje izvedbom brojnih stranih i domaćih evergreena.

Večer za pamćenje u čast jaskanske Matice

Izuzetno raspoloženi Drago Diklić Fiko, legenda hrvatske glazbene scene, darovao je razdraganim gledateljima i slušateljima niz svojih najljepših pjesama i usput ih zabavio pričanjem brojnih anegdota iz svoje bogate karijere.
Jaskanski Matičari Nino Škrabe, Klementina Škrabe i Želimir Hrković u društvu legende hrvatske glazbe Drage Diklića

Bila je to zaista večer za pamćenje, a ljepoti događanja pridonijeli su i vrhunski jaskanski majstori (zvuk Krešimir Karas, rasvjeta Ivica i Krešimir Batušić, fotografija Matija Grgas). Ljupku sjenicu u vrtu Glazbene škole, u koju su se smjestili glazbenici, uredile su Jelena Orioli i Dijana Ringel.

MH
foto: Matija Grgas