Vatrogasni nogometni turnir za pamćenje!

Prepuna dvorana dobrog raspoloženja, zaljubljenika u nogomet, ali i u vatrogastvo obilježila je proteklu nedjelju u Jastrebarskom gdje se u organizaciji DVD-a Cvetković po 13. put igrao memorijalni turnir Darijo Kličković

Od istoka do juga, od Osijeka do Splita – iz godine u godinu vatrogasci Cvetkovića pomiču granice vatrogasnih prijateljstava s kolegama diljem Lijepe naše.

Tako je ove godine na turniru nastupilo čak 18 ekipa, a uz već standardne ekipe iz našeg kraja i županije (DVD Plešivica, DVD Gornji Desinec, DVD Donji Desinec, DVD Gornja Reka, DVD Stankovo, DVD Čabdin, DVD Volavje, DVD Pavučnjak, DVD Bobovec, DVD Odra, DVD Granešina i domaćina DVD-a Cvetković)  na turniru su po prvi put nastupili i vatrogasci javih vatrogasnih postrojba Grada Zagreba, Grada Splita i Velike Gorice, kao i vatrogasci VZG Sveta Nedjelja. Uz SBO Slunj – ekipa u kojoj igraju kolege pokojnog Darija Kličkovića, turnir su i ove godine, sada već tradicionalno, svojim sudjelovanjem podržali njihove kolege vatrogasci iz dalekog DVD-a Sarvaš kraj Osijeka.


Turnir je i ove godine protekao u izuzetno ugodnom sportskom i zabavnom raspoloženju, uz vrhunski nogomet i bogatu gastronomsku ponudu. Zasluga je to vrijednih članova DVD-a Cvetković, ali i svih sudionika ovog turnira koji svojim fer i korektnim nogometnim nastupima daju veliki doprinos kako bi ovaj turnir ponosno nosio titulu najboljeg vatrogasnog nogometnog turnira u gradu Jastrebarskom, a i puno šire. Podsjetimo, turnir je posvećen tragično preminulom članu DVD-a Cvetković, Dariju Kličkoviću, inače dočasniku i instruktoru Hrvatske vojske.

Nakon izuzetno jakih i kvalitetnih, uzbudljivih i rezultatski neizvjesnih utakmica, u finalu je ekipa DVD-a Volavje svladala ekipu DVD-a Plešivica rezultatom 2:1. Treće mjesto osvojila je ekipa SBO Slunja, a koji su osvojenu nagradu hvalevrijedno uručili četvrtoplasiranoj ekipi DVD-a Stankovo.

Najboljim strijelcem proglašen je Bruno Vađina, član ekipe DVD-a Plepivica, a pehar za najboljeg vratara (titula koju na ovom turniru nitko ne može osvojiti), tradicionalno je i ove godine dodijeljena sinovima pokojnog Darija, Matiji i Dominiku. DVD Volavje, kao pobjednik turnira, u vlasništvo je na godinu dana dobilo i prijelazni pehar. Prije finale, uz prisustvo svojih roditelja, revijalnu utakmicu odigrali su limači Nogometnog kluba Jaska Vinogradar koji su prikazanom igrom zaslužili glasan pljesak svih prisutnih.

Turnir koji je održan pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog pratilo je oko 400 gledatelja, a svih 40 utakmica proteklo je u ugodnom i “fair play” ozračju što je, uz poticanje mladih za uključivanjem u rad DVD-a u naselju u kojem žive, glavni cilj ovog turnira. Uz organizatore, Gradonačelnik je najboljima uručio prigodne vatrogasne nagrade. Ranije tog dana, članovi DVD-a Cvetković i Darijevi kolege iz SBO Slunj položili su cvijeće te zapalili svijeće na grobu Darija Kličkovića, ali i na grobu nedavno preminulog Ivana Dikšića, u čast kojih je prije dodjele nagrada održana minuta šutnje. Organizatori su ovom prilikom poručili kako će sljedeće godine s još većim zanosom nastaviti s održavanjem memorijalnog turnira u spomen na njihove drage prijatelje i kolege koji su ih nažalost prerano napustili te se isto tako nadaju u što veću podršku, kako na parketu tako i na tribinama.

I.B.