Vatrogasni dom u Gucima oprema se europskim sredstvima

Vatrogasni dom u Gucima Draganičkim uskoro će biti opremljen sredstvima Europske unije

Za projekt „Opremanje vatrogasnog doma u naselju Guci Draganički“ koji je od strane LAG-a SAVA odobren u sklopu Natječaja Tip operacije 2.1.1. Potpora razvoju opće društvene infrastrukture te poboljšanju uvjeta života na ruralnom području dodijeljena je potpora u iznosu od 141.680,00 kuna, od čega je 90% osigurano iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj dok Republika Hrvatska sudjeluje s 10% udjela.
Ukupna je vrijednost ovog projekta 177.300,00 kuna, od čega će Grad Jastrebarsko osigurati 36.620,00 kuna.
Osim za potrebe DVD – a Guci, objekt ima i širu društvenu namjenu te služi za okupljanja i različite aktivnosti stanovnika naselja, a ovim će se projektom urediti i opremiti unutarnje prostorije – kuhinja i dvorana.
Predsjednik mjesnog odbora Nedeljko Bujan je zadovoljan te ističe kako će dom dobiti novu svrhu i još više koristiti i vatrogascima i svim mještanima.
Josip Golub, predsjednik DVD-a Guci potvrđuje kako je riječ o značajnom projektu za širu okolicu jer se u prostoru doma odvijaju različite aktivnosti, od vatrogasnih, do različitih proslava i događanja. „Iako projekt uređenja našega doma ovim ne završava, puno nam znači svako ulaganje koje će poboljšati uvjete korištenja“, dodaje Golub.
Gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo je kako Grad nastoji ulagati u sva naselja u skladu s prioritetima i mogućnostima, a sredstva koja se ostvare na različitim natječajima uvijek su vjetar u leđa i omogućuju brže i kvalitetnije zadovoljavanje potreba građana.
P.A.