Uspješno održan peti “Ljetni kamp Hawk City”


U organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe u Jastrebarskom je petu godinu zaredom održan “Ljetni kamp Hawk City”.

Sredinom ljeta djeca i mladi imaju više slobodnog vremena pa su stoga Zvrk i Kazalište Škrabe pokrenuli “Ljetni kamp Hawk City”, na kojem se polaznici bave raznim kreativnim aktivnostima.

Kamp je održan od 12. do 17. kolovoza 2021. u kasnim jutarnjim i ranim popodnevnim satima, a za sve sudionike organizatori su pripremili posebne poklon-torbe.

Polaznici kampa od 4 do 14 godina bavili su se glumom, scenskim pokretom, plesom, izradom predmeta od recikliranih materijala, neverbalnom komunikacijom, istraživanjem prirode i kreativnim pisanjem. U sklopu kampa organizirano je i ljetno kino na otvorenom za sve mlade kampere, njihove prijatelje, braću, sestre i roditelje.


Radionice plesa i scenskog pokreta vodile su stalne suradnice Kazališta Škrabe, voditeljica Plesnog studija Lepeza Ida Benčik i studentica plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Tena Grabner. Radionicu “Verbalna i neverbalna komunikacija” vodila je studentica psihologije i dugogodišnja glumica Kazališta Škrabe Maja Golešić. Tehničku podršku kod održavanja kampa, posebno kod ljetnog kina, pružio je Luka Hrković iz tvtke “Luxor informatički poslovi”. Kod kazališnog dijela kampa pomogao je Dorian Rodić, dugogodišnji glumac Kazališta Škrabe, popularni “Šašavi Klobučar”. Programe u sklopu “Ljetnog kampa Hawk City” osmislila je i vodila prof. Klementina Škrabe.

Polaznici kampa postali su prava ekipa i prijatelji, a ni velike vrućine ni ljetni pljuskovi nisu ih spriječili da uživaju u veselim pustolovinama koje su im pripremili voditelji kamperskih radionica. Većina aktivnosti “Ljetnog kampa Hawk City” odvijala se na otvorenom.

Održavanje “Ljetnog kampa Hawk City 2021” pomogli su Zagrebačka županija, Glazbena škola Jastrebarsko, Umjetnička organizacija Tekston i Jamnica. Kamp je završio u veselom tonu uz “Hawaii Party” za koji je osmislila dekoracije i pripremila originalnu tortu Ivana Horvatić (“Laurin slatki svijet”).


Pred učenicima i studentima još je nekoliko tjedana odmora, a sredinom rujna krenut će satovi glume u organizaciji Kazališta Škrabe i Kreativnog studija Zvrk, posebno za grupe predškolaca, osnovnoškolaca, srednjoškolaca te starijih glumica i glumaca. Jedva čekamo!