Uspješno održan Krabat Trail

Protekli vikend u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme uspješno je održana međunarodna trail utrka Krabat trail.

Na premijernom izdanju, na stazama u tri duljine, okupilo se dvjestotinjak natjecatelja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske , a nastupio je i jedan natjecatelj iz Argentine.
Utrka je svoj start i cilj imala u Sošicama, a prekrasne i zanimljive staze vodile su natjecatelje po najljepšim dijelovima Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje. U vrlo dobroj i jakoj konkurenciji zabilježeni su zapaženi rezultati pobjednika na svim duljinama staza.
Završetkom utrke organizatori su najbolje natjecatelje nagradili medaljama i prigodnim poklonima.

Pobjednici
Krabat Trail 36K – muški
1.Almir Jašarević
2.Tomisalv Barkić
3.Božo Lumbar

Krabat Trail 36K – žene
1.Aja Kozinc
2.Danijela Horvat
3.Adriana Juriša

Krabat Trail 18K – muški
1.Leonardo Pavina
2.Andrea Fazlic
3.Filip Turk

Krabat Trail 18K – žene
1.Lea Matijaščić
2.Lucija Ptiček
3.Gabrijela Šalković

Krabat Trail 9K – muški
1.Mateo Ledo
2.Leopold Špehar
3.Gabrijel Solenički

Krabat Trail 9K – žene
1.Darija Cindrić
2.Željka Koščević
3.Sanja Tomić


Ova utrka je vrlo dobar pokazatelj da ovakvih sadržaja nedostaje na području Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje te da je pravo osvježenje na sceni trail trčanja. Organizatori se nadaju da će utrka postati tradicionalna i da će se održavati svake godine u trećem mjesecu te okupljati veliki broj zaljubljenika u trail trčanje.
Također cilj ovakvog događanja je da što veći broj ljudi upozna povijest Janka Šajatovića Krabata a na taj način ćemo i pridonijeti promociji cijelog područja Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje.
Mladen Budinšćak