Uspješno održan 10. KUP DVD-a Petrovina

U nedjelju 3. srpnja uspješno je održan je 10. Kup DVD-a Petrovina, vatrogasno natjecanje
koje je nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom ponovno okupilo 43 natjecateljske ekipe u 7 kategorija natjecanja iz područja Zagrebačke i Karlovačke županije

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Jastrebarskog uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice i Turističke zajednice grada Jastrebarsko te donatore koji su podržali organizaciju vatrogasnog natjecanja.

U kategoriji djece i mladeži natjecalo se 30 ekipa a pehare, diplome i medalje najuspješnijim ekipama uručili su zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko Vedran Boričević , predsjednik DVD-a Petrovina Ivan Samarin i zapovjednik Mladen Cvetan.

U kategoriji djece muške 6-12 godina 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Petrovina, 2. mjesto ekipi
DVD-a Dragovanščak i 3. mjesto ekipi DVD-a Stankovo.
U kategoriji djece ženske 6-12 godine 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Turopolje, 2. mjesto ekipi
DVD- a Domagović i 3. mjesto ekipi DVD-a Cvetković.


U kategoriji muške mladeži najuspješnija je bila ekipa DVD-a Mraclin, 2. mjesto pripalo je
ekipi DVD-a Petrovina dok je 3. mjesto pripalo ekipi DVD-a Mrzljaki Goljak.
U kategoriji ženske mladeži 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Draganić a 2. mjesto ekipi DVD-a Gornji Desinec.

U kategorijama odraslih natjecalo se 13 ekipa u tri kategorije natjecanja.

U kategoriji žene 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Volavje, 2. mjesto ekipi DVD-a Domagović a 3. mjesto zauzela je ekipa DVD-a Petrovina. U kategoriji muški B 1. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Volavje a 2. mjesto ekipi DVD-a Belčići.
U muškoj A kategoriji 1. mjesto pripalo je Bobovec Rozganski 2. mjesto pripalo je ekipi DVD-a Staro Čiče dok je 3. mjesto pripalo ekipi DVD-a Volavje. Članovi ekipe DVD-a Petrovina nastupili su revijalno sa najboljim vremenom vježbe u muškoj A kategoriji.

Pehare i diplome najboljim ekipama uručili su predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarsko Željko Popović, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i predsjednik Gradskog vijeća Leon Bastašić.


Najuspješnija ekipa KUP-a bila je ekipa DVD-a Bobovec Rozganski koja je osvojila prijelazni pehar
za najbolje vrijeme vježbe na natjecanju te poklon bon tvrtke HRT-Šarić d.o.o. , dok je ženska ekipa DVD-a Novaki proglašena najboljom FAIRPLAY ekipom na natjecanju. Pehare i nagradu uručili su predsjednik DVD-a Ivan Samarin i zapovjednik Mladen Cvetan.


U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupili su gosti iz Slovenije, orkestar Mestna Godba iz Novog mesta te domaćini Puhački orkestar DVD-a Petrovina koji su oduševili brojne posjetitelje a odlična atmosfera u velikom šatoru nastavila se uz glazbeni sastav Darmartime
Jadranka Domjančić