Uspješna prva kobasijada

 

U sjajnoj organizaciji udruge pučko pastirskih igara “Zelena livada”, u Volavju je 7. svibnja održana prva kobasijada na kojoj su najboljim kobasičarima uručene prigodne nagrade

I u jaskanskom kraju duga je tradicija pravljenja kobasica-salama tako da je organizacija natjecanja u njihovoj kvaliteti bila pun pogodak agilnog vodstva Zelene livade iz Volavja predvođenim predsjednikom udruge Mislavom Pinturićem i blagajnikom Lukom Cvetićem, koji su odradili najveći dio posla.

Za natjecanje su prijavljena čak 72 uzorka iz Turopolja, Ozlja, Krašića, Žakanja, Buzina i naravno Jaske i okolice, što je bilo iznad svih očekivanja, pa je žiri u impresivnom sastavu osmero profesora Agronomskog fakulteta iz Zagreba predvođen predsjednikom ocjenjivačke komisije profesorom Ivicom Kosom, imao težak zadatak. Salame su kušali i ocjenjivali tijekom cijele subote 7. svibnja da bi u večernjim satima bila upriličena dodjela nagrada i priznanja najboljima.

A najboljom kobasicom 1. Kobasijade proglašena je ona krašićkog poduzetnika Josipa Rajakovića, koji je poznat i kao izvrstan vinar, a naravno da je uz dobro vino za očekivati i dobra kobasica. Drugu nagradu osvojio je mladi Matija Rožić iz Svete Jane, a treću Domagoj Sokačić iz Volavja.

Nagrade najboljima uručio je jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel, a drvene skolke koji su uručeni za prva tri mjesta izrezbario je mladi umjetnik Filip Fabijanić iz Domagovića.
I.K.