Uspješna godina iza jaskanskih vatrogasaca

Uspješna je godina iz jaskanskih vatrogasaca. O svim projektima koji su provedeni bilo je riječi na godišnjoj skupštini Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog

Članovi skupštine usvojili su izvješća o radu i financijskom poslovanju za 2021. godinu te 1. izmjene i dopune Plana prihoda i rashoda za 2022. godinu, o čemu su ih izvijestili predsjednik Željko Popović i tajnik Goran Dikšić.

Tajnik je ovom prilikom prisutne informirao o vozilima koja su nabavljena i koja su u postupku nabave, za što je ukupno izdvojeno 3 milijuna kuna u projektu koji financira Grad, a provodi Vatrogasna zajednica.
Vatrogasna vozila uručena su dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jastrebarsko, Plešivica, Donji Desinec i Sveta Jana, dok su kombi vozila uručena ili će uskoro biti uručena vatrogascima iz Cvetkovića, Gornje Reke, Volavja i Belčića.

I u ovoj su godini vatrogasci Jaske preuzeli zapovjedno vozilo te se ovaj važan projekt nastavlja. Radi se o zapovjednom vozilu kojeg su nazvali Jastreb 101, a poslužit će im za brze intervencije, uglavnom one tehničke naravi. Ovo vozilo je većim djelom financirano sredstvima Grada Jastrebarskog u sklopu projekta modernizacije jaskanskog vatrogasnog voznog parka, a do pune nabavne cijene sudjelovalo je i DVD Jastrebarsko vlastitim sredstvima.

„Svojim akcijama, osobito u požaru koji je u veljači buknuo u centru grada, naši vatrogasci pokazuju da se svako ulaganje u njih višestruko vraća!“, ističe gradonačelnik Zvonimir Novosel.
VZGJ