Uskrsni turnir škole streljaštva Streljačkog kluba Jastreb


Na streljani streljačkog kluba održan je mini turnir polaznika škole streljaštva. Turnir je bio jedan od posljednjih faza programa razvoja mladih strijelaca


Obzirom na kapitalno uređenje streljane u 2019. godini, ostvareni su uvjeti kojim se mogla pokrenuti i streljačka škola za one najmlađe. Škola pod vodstvom dvaju trenera, gospodina Damira Miljkovića i trenerice streljaštva gospođe Sanje Roškar započela je prošle godine, te se u kratkom roku priključilo sedmero dječaka petog i šestog razreda osnovne škole. Oni su kroz period od više od 4 mjeseca, kroz dva puta tjedno po dva sata savladali osnovno rukovanje zračnim oružjem.

Osim sigurnog rukovanja što je možda i najvažniji dio programa, dječaci su savladali program uspješnog ciljanja i naravno postizanja pogodaka.
Uskrsni turnir obuhvaćao je probnih 5 metaka pa zatim 2 puta po 10 metaka koju su se bodovali. Natjecanje je izlučilo petoricu najboljih:
5 mj. Eduardo Magđinski
4.mj. Petar Šalaj
3.mj. Leon Sljepnjov
2. mj. Daniel Dolanjski
1 mj. Tomislav Matošević

U PROGRAMU ŠKOLE UKLJUČENO LOGOROVANJE I SNALAŽENJE U PRIRODI
Nakon uskršnjih praznika iz kluba ističu da polaznike škole očekuje i nastavak programa koji obuhvaća i slaganje šatora, izradu čvorova, paljenje vatre, higijenske mjere na terenu i ostale aktivnosti u prirodi.
Cijeli program radi se u cilju završnog logorovanje koje je planirano za desetak dana kada će polaznici škole napraviti program orijentacije u šumi, izradu tabora, te noćenje u prirodi i hranu uz logorsku vatru.
Tabor je ujedno i zadnji dan škole streljaštva za imenovanu ekipu pa će i taj dan biti podijeljene diplome o završetku škole streljaštva. Nakon toga članovi će biti uključeni u redovne treninge kluba i raditi će povremeno kao ispomoć pri radu s novom generacijom škole streljaštva koju klub planira u jesen ove godine.
Iz kluba poručuju da je plan za jesensku školu uključivanje minimum 5 djevojčica i 10 dječaka koji će školu započeti sredinom rujna, kao i odlazak na natjecanja.
Budući da klub sada ima trenera i trenericu iz kluba se nadaju se da će svi napori za stvaranje kvalitetnih strijelaca u Jastrebarskom uroditi plodom.
M.G.