USKORO POČINJE ŠESTOTJEDNI TILČEKOV PUT

U organizaciji Sportskog kluba Tilček Team, nakon premijernog izdanja lige u 2021. godini i odmora u 2022., u 2023. godini ponovno kreće šestotjedna virtualna liga „Tilčekov put“

Prvo kolo počinje 20.01.2023., a posljednje šesto kolo završava 26.02.2023. Prijave su moguće do najkasnije 17.01.2023.
Ako se ukratko prisjetimo premijernog izdanja iz 2021. godine, u ligi postoje tri kategorije u kojima možete aktivno sudjelovati, a to su Trčanje/Hodanje, MTB/Bicikl i Trail/Planinarenje. Aktivnosti se zbrajaju samo u danima od petka do nedjelje, a organizator preporučuje da imate otvoren račun na Stravi ili sličnom sustavu za praćenje aktivnosti (zbog provjeravanja rezultata). Sve vrijednosti odnosno duljine i visine se dijele sa brojem 480, što je „Tilčekov put“, o kojem možete više pročitati na web stranicama www.tilcekovput.eu.
U drugom izdanju lige postoje i male promjene u usporedbi s prvim izdanjem, te se od sada visinska razlika obračunava drugačije. Visinska razlika u kategorijama MTB/Bicikl i Trail/Planinarenje donosi 10x više bodova. Što znači da za npr. 480,00 metara ostvarene visinske razlike osvajate 10,00 bodova, dok kod ostvarene duljine prijeđenog puta i dalje vrijedi pravilo 480,00 metara je 1,00 bod. Kod kategorije Trčanja/Hodanja visinska razlika nije važna i ne obračunava se. Druga promjena je kod broja aktivnosti, te po novim pravilima možete “dnevno” prijaviti maksimalno tri aktivnosti u jednoj kategoriji, odnosno to iznosi do maksimalnih devet aktivnosti u danima od petka do nedelje (i tako svako kolo).

Startnina iznosi za svih šest kola 15,00 € (113,02 kn) odnosno po jednostavnom izračunu startnina za svako kolo tada iznosi 2,50 € (18,84 kn). Svi prijavljeni s uplaćenom kotizacijom će na kaju lige primiti i finišersku unikatnu medalju „Tilčekov put“. Nije moguće prijavljivanje kolo po kolo, nego se prijave i uplate primaju za cijelu ligu (svih šest kola) najkasnije do 17.01.2023. godine.
Individualno kao i timsko natjecanje ostaje isto, te nema promjena. I dalje se računa prosjek, a za kreiranje tima/kluba morate imate najmanje pet članova u istoj kategoriji.
Najpoznatiji magarac „Tilček“ će, vjerujemo, ponovno se spominjati u svim dijelovima Republike Hrvatske ali i u susjednim državama. A organizator, Sportski klub Tilček Team, će kao što je i najavljeno već prije dvije godine, višak uplaćenih sredstava usmjeriti u redovito funkcioniranje kluba i u fond za izgradnju spomenika Tilčeku na Japetiću. U dogledno vrijeme ćemo vjerujemo tako imati „pravu“ uspomenu na Tilčeka na najvišem jaskanskom „brdu“.
Dame i gospodo, prijave su otvorene.

Tilček Team