Uređuju se bankine na županijskoj cesti za Črnilovec

Nakon što je prometnica od Jastrebarskog preko Črnilovca do Svete Jane presvučena novim asfaltom ostale su visoke bankine jako opasne za sve sudionike u prometu

U tijeku je izrada bankina na dijelu nedavno asfaltirane županijske prometnice Gorica Svetojanska – Črnilovec – Jastrebarsko. Posljednjih dana bilo je puno prigovora na izvođače radova jer su ostale visoke bankine, ponegdje i više od tridesetak centimetara, opasne za sve sudionike u prometu. Pored toga prometnica je veoma uska tako da je mimoilaženje automobila veoma riskantno, a za bicikliste i više nego opasno. U velikoj opasnosti su i  jaskanski rekreativci koji na ovoj cesti svakodnevno bruse svoju kondiciju. Stoga nije ni čudno što su društvene mreže svakodnevno bile zatrpane kritikama na izvođače radova.

Srećom uređivanje bankina konačno je počelo a od voditelja gradilišta saznajemo kako će radovi na izradi bankina potrajati desetak dana. Investitor uređenja je Županijska uprava za ceste, a ovih dana radi se i na prometnici Ivančići – Gornja Reka, na lokaciji Prodin Dola gdje je u tijeku postavljanje završnog sloja asfalta i izrada bankina, kao i na relaciji Dragovanšćak – Hrašća.

I.K.