Uređeno igralište za malene, uskoro i vježbalište za odrasle


Dječje igralište na Trgu Ljube Babića uređeno je i, na radost mališana, otvoreno za igru

Postavljena su ovdje igrala prilagođena i djeci s teškoćama u razvoju, antistresne podloge, klupa za prematanje i dojenje i koš za selektiranje otpada. Inkluzivno dječje igralište opremljeno je kroz projekt Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dok su pripremne radnje odradile Ceste Jastrebarsko d.o.o.
Slijedi uređenje vježbališta na otvorenom za odrasle koje će biti uređeno na sportsko – rekreacijskom centru „Centrala“, a sadržavat će sprave za vježbanje snage i kardiovaskularne vježbe te spravu za vježbanje osoba s invaliditetom. Izrada ovog projekta je u tijeku. Bit će ovdje postavljen i stalak za bicikle, spremnik za odlaganje otpada te klupa za prematanje i dojenje kao i moderna solarna LED rasvjeta. Ovim projektom građane se potiče na brigu o zdravlju i aktivno provođenje slobodnog vremena, a sredstva su osigurana kroz Europski socijalni fond.

Dječje igralište na Trgu Ljube Babića drugo je po redu sufinancirano europskim sredstvima, dok je prvo izgrađeno u Gornjoj Reki i sufinancirano sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.
Na području grada je 25 dječjih igrališta, kontinuirano se ulaže u opremanje i poboljšavanje njihovog standarda, a sukladno mogućnostima Grad planira sredstva za njihovu nadogradnju. U ovoj je godini planirano 250 tisuća kuna za redovno održavanje dječjih igrališta, a spomenimo i kako je u planu izgradnja Skate parka u Radničkoj ulici koji će u drugoj fazi također obuhvatiti dječje igralište.

Podsjetimo, jaskanski su mališani nedavno dobili svoj Znanstveni park što daje još više mogućnosti za provođenje slobodnog vremena na otvorenom.
Što se tiče Trga Ljube Babića, na traženje roditelja, ovo je igralište već ranije ograđeno i kao takvo sigurno za djecu, a u dugoročnom planu je uređenje cjelokupnog prostora Trga što će uključiti i drugačiju regulaciju prometa i uređenje samih površina.
P.A.