Uređene prostorije NK Sveta Jana

Završeni su radovi na uređenju objekta NK Sveta Jana, a predstavnici Kluba s radošću su pokazali učinjeno

Objekt je obišao gradonačelnik Zvonimir Novosel sa svojim suradnicima te pritom istaknuo kako ga raduje realizacija ovog, za mještane Svete Jane itekako važnog projekta. „Iako prostora za nadogradnju uvijek ima i uvijek će biti, svaki projekt zapravo znači da je ostvarena neka od potreba građana, što me iznimno veseli. Ulaganje u sportsku infrastrukturu omogućava kvalitetniji život građana i daje priliku za rekreaciju, bavljenje sportom, ali i druženje“, istaknuo je gradonačelnik.

Projektom vrijednim oko 70 tisuća eura uređene su prostorije na katu objekta i sanitarni čvorovi, kao i dodatan sanitarni čvor u prizemlju, tik uz samo igralište. Radovi su uključili i nadogradnju sustava vodovoda i kanalizacije.

U ime Kluba zahvalio je tajnik Stjepan Jagodić, dugogodišnji član i jedan od osnivača, radostan što su se uređenjem prostorija uvelike popravili uvjeti u Klubu. „Preostaje nam još urediti i svlačionice s vanjske strane objekta kako bi uvjeti bili još bolji. Ovako uređene prostorije koristit će svim mještanima Svete Jane, a ne samo igračima i nama u Klubu“, dodao je Jagodić.

NK Sveta Jana trenutno igra u dvije selekcije, seniorskoj i veteranskoj, a tajnik Sportske zajednice grada Jastrebarskog Marko Gvozdanović naglasio je kako je zahvaljujući sluhu grada Sportska zajednica u suradnji s klubovima uspjela urediti sve sportske objekte do zadovoljavajuće razine, a sad se kreće prema realizaciji kapitalnih projekata, izgradnje atletske staze i umjetne trave na čemu se intenzivno radi. Uz pomoć Sportske zajednice nabavljen je, naime, i novi agregat vrijedan oko 5 tisuća eura čime se rješava problem snabdijevanja električnom energijom na samom objektu.

U ime mjesnog odbora zahvalio je predsjednik Pavao Budinšćak, koji je zaključio kako je ovaj prostor važan jer ga, uz nogometaše, koriste i svi drugi mještani, od udruga, djece do vatrogasaca, ali i oni kojima je potreban prostor za druženje i različite svečanosti.

Upravo se jedna takva sprema uskoro, kad će članovi Kluba u punom sjaju proslaviti prošle godine zabilježenih 50 godina djelovanja NK Sveta Jana.

P.A.