Upisi i početak kazališne sezone 14. i 15. rujna!

Kazalište Škrabe I Kreativni studio Zvrkpozivaju sve predškolce, osnovnoškolce i srednjoškolce da postanu članovi velike obitelji Kazališta Škrabe i pridruže se veseloj ekipi iz predstava “Knjiga o džungli”, “Kako je Tvrtko otkrio Božić”, “Mary Poppins”, “Velika pustolovina Sherlocka Holmesa”, “Oko jedne hiže”, “Zemlja Čudesa”, “101 dalmatiner” i “Robin Hood”.

Upisi i prijem novih članova održat će se u Glazbenoj školi Jastrebarsko (Zrinskih i Frankopana 13, Jastrebarso) prema sljedećem rasporedu:
PRIJEM NOVIH ČLANOVA (predškolci)
UTORAK, 14. rujna 2021. u 19 h
PRIJEM NOVIH ČLANOVA (osnovnoškolci i srednjoškolci):
UTORAK, 14. rujna 2021. u 19:30 h

UPISI ZA NAŠE DOSADAŠNJE (STARE) ČLANOVE:
SRIJEDA, 15. rujna 2021. u 19:30 h

Nino Škrabe, umjetnički voditelj Kazališta Škrabe, već više od 50 godina kroz rad u svom rodnom gradu Jastrebarskom promiče kulturu i kazališnu umjetnost u jaskanskom kraju, Županiji, državi i u inozemstvu. Kroz njegovo kazalište do sada je prošlo više od tri tisuće članova! Njegove predstave s velikim su uspjehom igrane u Jastrebarskom, na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u inozemstvu. Ovoga ljeta na zagrebačkoj Opatovini u izvedbi Glumačke družine Histrion mogli ste gledati hit-predstavu “Stoka sitnog zuba” za koju je tekst napisao Nino Škrabe.

Kazalište Škrabe je unatoč poteškoćama u provođenju kulturnih i obrazovnih programa za djecu i mlade cijelu sezonu 2020/2021. radilo kontinuirano. Za vrijeme lockdowna od prosinca 2020. do ožujka 2021. vrijedni mali i veliki kazalištarci pripremili su više uspješnih programa na Online Live TV Croatia, a pogledalo ih je više od 10 000 ljudi! Satovi glume i probe za predstave održavale su se i na otvorenom i u kazališnoj dvorani. Zahtjevna sezona završena je veličanstvenim programom u vrtu Glazbene škole Jastrebarsko u lipnju 2021. gdje su pred brojnim razdraganim gledateljima glumice i glumci pripremili nezaboravan program u sklopu kojeg su izvedeni dijelovi više predstava te je predstavljena knjiga igrokaza Nine Škrabea “Zemlja Čudesa”.
I u novoj sezoni 2021/2022. jaskanski kazalištarci su odlučni u nakani da svojim glumicama, glumicama, prijateljima i suradnicima pruže mogućnost uživanja u brojnim kazališnim aktivnostima, pripremama i izvođenjima programa i predstava.
Sada član velike obitelji Kazališta Škrabe možete postati i VI!
Ako želite glumiti, pjevati, plesati i upoznati kazališni svijet i s druge strane zastora, ako želite naučiti pravilno govoriti, steći sigurnost i pobijediti strah od javnih nastupa, ako želite naučiti kako nastaje kazališna predstava (sve o glumi, scenografiji, kostimografiji, šminki, režiji, koreografiji bitaka i plesova, rasvjeti i tonu), ako se želite dobro zabaviti i steći nove prijatelje – dođite i pridružite nam se!
Nakon što je u proteklih deset godina pripremila devet hit-predstava te održala pet godina zaredom uspješni Ljetni kazališni kamp Hawk City, uigrana ekipa kazališnih stručnjaka kreće s novom kazališnom sezonom. Voditeljica Kazališta je Klementina Škrabe, a za novu sezonu planiraju se brojni projekti i nastupi, novi programi, sudjelovanje na važnim događanjima u Jastrebarskom, Zagrebačkoj županiji i Zagrebu, snimanje online nastupa te premijere novih predstava u kojima možete sudjelovati i vi.
Veselimo se našem zajedničkom kazališnom druženju!