Učenici viših razreda osnovne škole vraćaju se u školske klupe

Od ponedjeljka 19. travnja do petka 23. travnja 2021. godine nastava u Osnovnoj školi „Ljubo Babić“ i Srednjoj školi Jastrebarsko odvijat će se na sljedeći način: učenici od 1. do 8. razreda, kao i učenici završnih razreda srednje škole nastavu će pohađati uživo, po modelu A, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu.

Pozivaju se učenici da prate informacije objavljene na internet stranicama škola te da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.
U ponedjeljak 19. travnja na jaskanskom sajmištu, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, biti će organizirana prodaja poljoprivrednih proizvoda proizvođača s područja grada Jastrebarskog, kao i prodaja sadnica, presadnica i cvijeća. Mole se prodavači i kupci da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.
Od srijede 21. prosinca, proizvođači presadnica i cvijeća svoje će proizvode moći prodavati na glavnom gradskom trgu u Jastrebarskom, u ograđenim prostorima na otvorenom po principu „Zelene tržnice“. Također, s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, potrebno je strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, obavezna uporaba dezinfekcijskih sredstava, kao i nošenje zaštitne maske na licu.
S obzirom na epidemiološku situaciju, Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog i dalje poziva sve građani na odgovorno ponašanje. Prema naputku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske provodit će se pojačani nadzor nad pridržavanjem propisanih epidemioloških mjera, a osobito nužnih epidemioloških mjera koje se odnose na javna događanja i okupljanja, privatna okupljanja, javni prijevoz te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata. Pozivamo sugrađane na odgovorno ponašanje, a svim našim zbrinutim građanima želimo uspješan oporavak.
Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog