U velikom požaru izgorjelo skladište Gromela

Sinoć oko 18 sati buknuo je veliki požar u centru Jastrebarskog u kojem je izgorjelo skladište Gromela, jedne od najuspješnijih jaskanskih tvrtki.

Građani Jaske sinoć su s nevjericom i tugom gledali veliku buktinju i borbu vatrogasaca s požarom skladišta Gromela u samom centru grada.

Srećom što se vatrogasno spremište DVD-a Jastrebarsko nalazi tik do Gromela pa je i reakcija jaskanskih vatrogasaca bila brza. U gašenju velikog požara pomogli su im i članovi DVD-a Cvetkovići, te Gornjeg i Donjeg Desinca. Gašenje požara trajalo je puna dva sata, a sanacija požarišta i osiguranje potrajalo je cijelu noć.

Požar je gasilo šezdesetak vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila. Sreća u ovoj velikoj nesreći je da nitko nije stradao.
U izvješću policije kaže se da je požar zahvatio i dvije susjedne kuće na kojima je nastala materijalna šteta. Tijekom gašenja požara pozlilo je jednoj vatrogaskinji koja je zatražila liječničku pomoć.
Uzrok požara se još istražuje, a materijalna šteta je ogromna. Vjerujemo da će se ova uspješna jaskanska tvrtka o kojoj smo i nedavno pisali ponovno izdignuti iz pepela i što prije preseliti u novi, vlastiti prostor u gospodarskoj zoni Jalševac.
I.K.