U tijeku šesnaesta Škola saksofona u Jaski

Šesnaesta po redu Škola saksofona u Jaski otvorena je danas u Glazbenoj školi Jastrebarsko, a pohađat će je rekordan broj od 50 polaznika

Škola je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola te studentima saksofona koji žele proširiti i dopuniti svoje znanje, a u njihovim ćete izvedbama moći uživati na koncertima koji se održavaju 12., 13. i 14. travnja s početkom u 20 sati te na završnom koncertu u subotu, 15. travnja u 12 sati. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Ovogodišnju Školu saksofona otvorila je zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić istaknuvši kako je Jaska, uz vina, nadaleko poznata i po sjajnim saksofonistima. „Ne čudi stoga velik interes za ovakav tip edukacije, a svi vi koji želite proširiti svoje znanje, došli ste na pravo mjesto. Uživajte!“, dodala je.

Puno sreće polaznicima je poželjela i ravnateljica Glazbene škole Iva Barač, naglasivši kako su i ove godine glavni mamac sjajni predavači, Dragutin Fabijanić, Nikola Fabijanić, Goran Jurković, Gordan Tudor, Tomislav Žužak i Nicolas Arsenijević, a umjetnička suradnica na projektu je Linda Mravunac-Fabijanić.

U okviru škole organizirana su stručna predavanja, prezentacije te druga događanja, s ciljem razmjene informacija, iskustava i novih saznanja o svemu vezanom uz instrument, potrošne materijale, glazbenu literaturu i širu glazbenu kulturu. Ovogodišnje izdanje bit će uveličano koncertima predavača, kvarteta saksofona Mobilis i Papandopulo kvarteta.

P.A.