“U sjećanje na najljepše školske dane”

U sklopu proslave Dana grada, sedma generacija jaskanskih prvašića posadila je svoju Aleju, trajan spomen na njihove prve i najslađe školske dane

Kraj nogometnog igrališta u Svetoj Jani okupilo se 135 učenika prvih razreda, iz 11 razrednih odjeljenja OŠ „Ljubo Babić“ i 8 područnih škola. Djeca su posadila 11 stabala američkog likvidambra. Na stabla su postavljene pločice s njihovim imenima i imenima učiteljica, a mališani su se primili posla i vrijedno sudjelovali u sadnji.

U ime Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog pozdravila ih je Nikolina Ribarić, istaknuvši kako su bit ovog projekta djeca koja ne smiju izgubiti radost koju Aleja prvašića donosi.

Užitak je gledati kako se sadnji vesele generacije naših prvašića kojima ovaj projekt donosi iznimnu radost. Bilo je tu raznih izazova, prvenstveno zbog ograničenja koja nam je nametnula epidemija, no Društvo naša djeca neće se pokolebati u njegovoj provedbi, sve dok postoji ovakva sreća djece i ljudi koji su spremni za njih raditi volonterski i sa srcem, što je i bila prvobitna zamisao idejne začetnice, naše bivše članice i potpredsjednice, gospođe Snježane Agostini, naglasila je Nikolina Ribarić. „Veliku podršku daju i mjesni odbori pa stvarno možemo govoriti o projektu zajednice!“, dodala je.

Učenike su pozdravili predsjednik mjesnog odbora Stjepan Jagodić i gradski vijećnik Milan Frkonja, njihova ravnateljica Sanja Sertić i gradonačelnik Zvonimir Novosel koji im je poželio da jednog dana dovedu svoju djecu u obilazak stabala koje su svojim ručicama posadili u prvom razredu.

Prva Aleja prvašića posađena je 2016. godine kod Glazbene škole Jastrebarsko, druga u sklopu Sportskog centra u Domagoviću, treća u Ulici kralja Tomislava kod Doma zdravlja, četvrta u Cvetkoviću kod Područne škole „Ljubo Babić“, peta u ulici Ante i Davida Starčevića, a šesta u Gucima Draganićkim.

P.A.