U Jastrebarskom dodijeljeni certifikati izvrsnosti u turizmu

Jastrebarsko je prvi grad u Zagrebačkoj županiji koji se odlučio na sveobuhvatan projekt mjerenja kvalitete turističke ponude, a slijedom toga dodijeljeni su i certifikati izvrsnosti kvalitete dionicima u turizmu koji su se uključili u ovaj projekt

Certifikate su na temelju provedenih analiza i ocjena gostiju i posjetitelja zaslužili Hotel Princess,  restoran Ivančić, Izletište Vinogradarska kuća Braje, Bačvar Golub Jastrebarsko, vinarije obitelji Jagunić, Šember, Korak i Kolarić, kao i privatni iznajmljivači koji su se u velikom broju našli na ovom popisu, a to su Režekov podrum, Apartmani Slavek, Sobe „Moj hir“, Studio apartman Buteo te kuće za odmor Villa Plešivica view, Bajka, Deja view i Wine panorama house.

Posebne su zahvalnice uručene Sportskoj zajednici i Zajednici kulturno – umjetničkih udruga grada Jastrebarskog, dok su na prijedlog jaskanske turističke zajednice certifikati dodijeljeni i Hrvatskom planinarskom društvu Jastrebarsko te Slastičarnici Jaska.

Sama je dodjela održana u Hotelu Princess koji je ovom prigodom proslavio šesti rođendan, a voditeljica prodaje Biljana Mikić naglasila je kako ih raduje što se napredak u turizmu vidi u cijeloj destinaciji, što je ključno za privlačenje i duži boravak gostiju.

Direktorica Turističke zajednice grada Jastrebarskog Petra Masnec čestitala je svima koji su se odvažili sudjelovati u ovom projektu jer nije lako otvoriti se za kritike i komentare, no rezultati koji pokazuju iznimno zadovoljstvo gostiju najveća su nagrada za uložen trud.

U ime tvrtke Feel IQM koja dodjeljuje certifikate rezultate je predstavila direktorica Đurđica Šimičić te naglasila kako su oni itekako pozitivni. Na temelju mjerenja 55 dionika u turizmu ostvarena je tako za cjelokupnu destinaciju visoka ocjena 94/100, a istu su ocjenu ostvarili i ugostiteljski objekti. Lokalni su pak proizvođači zaslužili ocjenu 92/100, privatni iznajmljivači 95/100, a atrakcije 93/100. „Sva će ova mjerenja pomoći povećanju kvalitete u turizmu i daljnjem poticanju izvrsnosti, ali i ciljanom ulaganju u daljnji razvoj, što je i ključ ovog projekta“, naglasila je Šimičić.

U ime Grada Jastrebarskog svima je čestitala zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić, naglasivši kako su visoke ocjene priznanje, ali i obveza daljnjeg razvoja, što je put kojim Jastrebarsko svakako ide.

P.A.