U Jaski se njeguje zborsko pjevanje

I ovogodišnja Regionalna smotra zborova pokazala je da se u našem gradu njeguje tradicija zborskog pjevanja

Naime, pred prepunom velikom dvoranom Centra za kulturu, u Jastrebarskom je na Regionalnoj smotra zborova i malih vokalnih sastava. nastupilo sedam zborova, KUD Lipa Slavetić, Udruga pjevača izvornih pjesama Sveta Jana, KUD umirovljenika Jastrebarsko, KUD Desinec, KUD Cvijet Cvetković, KUD Okićka trešnja Stankovo i HSPD Antun Radić iz Okića. Svaki zbor publici, ali i stručnom povjerenstvu, predstavio se sa po tri pjesme koje je publika popratila velikim pljeskom.

Osim samih pjevača za kvalitetno zborsko pjevanje prvenstveno su zaslužni sjajni voditelji zborova, od Manuele Budišćak, pa do Maria Kambića i Luke Kostelca, Milana Frdelje, Ivana Hlebića, Darka Novosela i Nenada Krljana, koji je nakon nedavnog povratka iz Njemačke nakon dugo godina ponovno preuzeo vođenje pjevačkog zbora iz Okića.

Okićanci su svojom sjajnom izvedbom zadivili i člana stručnog povjerenstva Tomislava Habulina i plasirali se na Županijsku smotru.

Plasman na Županijsku smotru izborio je i već provjereno dobar pjevački zbor KUD-a Lipa Slavetić, koji će naš grad predstavljati u konkurenciji malih vokalnih sastava.

I.K.