U Jaski održano Prvenstvo Hrvatske u karateu

Proteklog vikenda u našem je gradu održano Prvenstvo Hrvatske u borbama za mlađe uzraste

U dva dana na Prvenstvu je nastupilo 686 natjecatelja iz 73 kluba, čime je oboren rekord prijavljenih natjecatelja i klubova na ovom natjecanje u zadnjih 50 godina postojanja HKS-a.

Otvaranju su prisustvovali Dario Keča, član upravnog odbora HKS-a i izaslanik predsjednika HKS-a Davora Cipeka, predsjednik i tajnik jaskanske Sportske zajednice Domagoj Šlat i Marko Gvozdanović te gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel koji je službeno otvorio prvenstvo.

Karate klub Jastreb na ovom je Prvenstvu nastupio s 15 natjecatelja osvojivši 10 medalja: 1 zlato, 5 srebra i 4 bronci.

Rezultati:

  • Prvak Hrvatske: Šimun Hodak – u kategoriji borbe do 45 kg – 2011. godište.

Ovim uspjehom Šimun je potvrdio drugu godinu za redom da je najbolji natjecatelj u Hrvatskoj u svojoj kategoriji.

Viceprvaci Hrvatske – srebrna medalja:

  • Mateo Šoltić – u kategoriji borbe do 29 kg – 2015. godište,
  • Magdalena Bašić– u kategoriji borbe do 33 kg – 2014. godište,
  • Matej Gregorić – u kategoriji borbe preko 36 kg – 2014. godište,
  • Ivano Jeličić– u kategoriji borbe do 51 kg – 2011. godište,
  • Domagoj Vancaš – u kategoriji borbe do 50 kg – 2010. godište.

Brončana medalja:

  • Toma Sakoman – u kategoriji borbe do 23 kg – 2015. godište,
  • Tena Sporiš – u kategoriji borbe do 34 kg – 2013. godište,
  • Leona Sporiš – u kategoriji borbe preko 65 kg – 2008. godište,
  • Vitali Ivan Stojković – u kategoriji borbe preko 51 kg – 2011. godište.

Ovom prilikom do medalja nisu uspjeli doći: Anton Jeličić, Alisa Ban, Lovro Grabrovečki, Dino Pavlaković i Ana Vuksan, no i samo sudjelovanje na ovakvom natjecanju velik je uspjeh.

Ponosni smo što smo drugu godinu za redom uspjeli dobiti domaćinstvo Prvenstvu Hrvatske u borbama za mlađe uzraste i organizirati ovako veliko natjecanje, a uz sve obaveze kao tehnički organizator ujedno smo uspjeli postići vrlo značajne sportske rezultate na ovom prvenstvu. Na ovaj način u naš grad ponovno smo privukli veliki broj natjecatelja, trenera, sudaca, tehničkog osoblja, raznih funkcionera, roditelja i drugih ljubitelja karate sporta iz cijele Hrvatske.

U našem gradu u dva dana bilo je preko tisuću posjetitelja koji su dobro popunili smještajne i ugostiteljske kapacitete, na što smo također isto tako ponosni. Smatramo da smo ovakvim događajem uvelike promovirali Grad Jastrebarsko i naš kraj jer su nam na kraju natjecanja mnogi izrazili pohvale i čestitke na samoj organizaciji i boravku u Jastrebarskom.

Zahvaljujemo se gradonačelniku Zvonimiru Novoselu, Sportskoj zajednici Grada Jastrebarskog na čelu sa predsjednikom Domagojem Šlatom i tajnikom Gvozdanovićem koji su nam dali svu potporu kako bi ovo prvenstvo uspješno organizirali i prezentirali Grad Jastrebarsko, Sportsku zajednicu i naš Klub u najboljem svjetlu. Na kraju zahvala Nenadu Strizrepu, direktoru Cesta Jastrebarsko i Domagoju Marinkoviću „Izgradnja Marinković“ iz Karlovca na financijskoj i tehničkoj potpori, te posebna zahvala roditeljima naših natjecatelja koji su bezrezervno pomogli da se naša dvorana tehnički pripremi za natjecanje (slaganje strunjača, stolova i stolica, ograda…) i pospremi nakon samog natjecanja.

Trener Karate kluba Jastreb Ivan Hodak