U akciji spašavanja pronađena nestala osoba

Do kasnih noćnih sati trajala je potraga za stranom državljankom koja je nestala na području Donjeg Desinca, a uz velik trud, osoba je pronađena u dobrom stanju

Na poziv načelnika Policijske postaje Jastrebarsko vatrogasne su službe uzbunjene u 17:08 sati da se priključe potrazi za nestalom stranom državljankom na području Donjeg Desinca koja se udaljila s benzinske postaje na autocesti.
Potragu su već započeli djelatnici PP Jastrebarsko i HGSS s dronovima i potražnim psima, a uključen je i 31 vatrogasac DVD – a Jastrebarsko, Gornji i Donji Desinec, a potom i dodatne snage, odnosno 9 vatrogasaca DVD – a Cvetković, Petrovina i Črnilovac. U akciji je sudjelovao i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog.

Intenzivno se pretraživalo područje gdje je osoba posljednji put viđena, vatrogasci su sudjelovali podijeljeni u osam tročlanih vatrogasnih timova, dva tima s vatrogasnim potražnim psima i timom s vatrogasnim dronom, zajedno s članovima HGSS – a i pripadnicima policijskih snaga.  Osoba je pronađena živa nekoliko minuta iza ponoći u području šume izvan ograde autoceste te je hospitalizirana s lakšim ozljedama.

Ovim putem zahvaljujemo svim službama koje su sudjelovale u potrazi, a osobito našim vatrogascima koji su još jednom pokazali kako, kad je ugrožen ljudski život, ne poznaju radno vrijeme niti bilo kakve prepreke da promptno reagiraju, hrabro i što je najvažnije naglasiti, dobrovoljno.

P.A.