Tri “Robina” za Svjetski dan kazališta

Kazalište Škrabe je svoju hit-predstavu “Robin Hood” odigralo povodom Svjetskog dana kazališta u Jastrebarskom u utorak, 26. i srijedu, 27. ožujka 2024.

Predstava je odigrana tri puta, svaki put pred oduševljenim gledateljima, a organizirano su je pogledali i učenici Srednje škole Jastrebarsko. Jaskanski srednjoškolci (strojari, logističari, ekonomisti i gimnazijalci) i njihovi nastavnici bili su odlična publika, a posebno su glasno na kraju predstave pozdravili svoje školske kolege u glumačkom ansamblu (u Kazalištu Škrabe djeluje trenutno osam učenika Srednje škole Jastrebarsko).

Među gledateljima na večernjoj izvedbi “Robina Hooda” u utorak, 26. ožujka, bile su i posebno drage gošće iz prijateljskog Dramskog studija karlovačkog kazališta Zorin dom – voditeljica Studija i redateljica popularnog mjuzikla “Pepeljuga” Sanja Hrnjak te dvije dugogodišnje glumice karlovačkog Dramskog studija Ivana Kostelac i Ivana Paljug.
Prije predstave na Svjetski dan kazališta, u srijedu, 27. ožujka, tradicionalne poruke napisane za taj kazališni praznik, svjetsku i hrvatsku, pročitale su glumice Tara Terihaj i Nika Valečić. Posebni gosti na toj slavljeničkoj predstavi bili su mladi glumci i glumice dječjih ansambala Kazališta Škrabe iz Jastrebarskog i Svetog Ivana Zeline.

Jaskanski “Robin Hood”, najnovija raskošna predstava odraslog ansambla Kazališta Škrabe, autora i redatelja Nine Škrabea, posvećena je 55. obljetnici jaskanskog kazališta. “Robin Hood” zasnovan je na brojnim omiljenim knjigama i filmovima o Robinu Hoodu i njegovoj družini, ali govoreći o Engleskoj, Nottinghamu i Sherwoodu prije svega govori o našoj svakidašnjici i našim problemima.
Za “Robina Hooda” koji je premijerno odigran u studenom 2023, zaslužna je već uigrana ekipa kazališnih stručnjaka i zaljubljenika. Uz autora teksta i redatelja Ninu Škrabea te asistentice redatelja Klementinu Škrabe i Ornelu Rodić tu su i autor glazbe Luka Šijan, kostimografkinje Daniela Fabijanić Pavlaković i Maria Špikić, scenografi Želimir Hrković, Ivana Strmečki Vučina i Dominik Sečen, koreografkinja Ines Jerčinović, ton-majstori Dominik Sečen i Mislav Ivančić, majstor rasvjete Krešimir Batušić i mnogi drugi.

U naslovnoj ulozi “Robina Hooda” nastupaju Mark Krcivoj i Antun Penić Ivanko koji, iako tek studenti, zajedno imaju 26 godina kazališnog staža. U ovim izvedbama “Robina Hooda” kao članice odraslog ansambla debitirale su Isabella Covatta i Leona Bubanović (učenice osmog razreda) i Tia Tutić (učenica prvog razreda srednje škole), a njih tri zajedno imaju više od 20 (!!) godina staža u Kazalištu Škrabe! Do sada su uspješno nastupile u mnogim predstavama i programima, a trenutno pripremaju plesne (a uskoro i glumačke) scene za novu predstavu dječjeg ansambla “Začarani dvorac”.

“Robin Hood” je od svoje premijere u studenom 2023. odigran šest puta, a uskoro mu predstoje gostovanja.

 

Na adresu Kazališta Škrabe pristižu brojne pohvale oduševljenih gledatelja, a neke od njih sada sa zadovoljstvom dijelimo s Vama!

“Predstava je naravno odlična. Bravo za sve koji su sudjelovali, od glumaca, kostimografkinje, scenografa pa do glazbe.”

“Bilo je savršeno! Hvala Vam!!!”

“Predivno je bilo, predivna predstava, uvijek sa smijehom i snagom emocija. Opet sam stigla nasmijati se i oči zasuziti. Svaka čast! Čestitam svima! Bravo još jednom! Jako smo uživale! Radujemo se vašim novim predstavama.”

“Odlična predstava s uvijek prepoznatljivim štihom Kazališta Škrabe! I uvijek iznenade i oduševe svojom izvedbom! Pogledatiiiiii!!”

“Nakon pet teških i tužnih godina večeras sam uživajući u vašoj predstavi bila dva sata sretna. Hvala vam puno!”

“Scena, kostimi, glumci, režija, sve 5 plus!!”

“Hvala na predstavi! Nakon dugog dana ovo je bilo osvježavajuće, zabavno, smiješno i nezaboravno.”

“Upravo sam stigla doma nakon premijere, fantastično odigrano, braaavooo!”

“Čestitamo na još jednoj odličnoj predstavi! Pohvale cijeloj glumačkoj družini na iznimnom trudu, a najviše našem dragom Nini.”

“Uvijek oduševite predstavama jer imaju baš onaj poseban samo vaš štih koji volim! Odlično!”

“Predstava je odlična, od teksta, glume, glazbe, scenskih efekata. Svakako trebate pogledati i garantirano ćete se zabaviti i zaboraviti na sve brige. Bez ikakvih uvijanja glumci prelaze karakter amatera – prirodniji su od nekih profesionalaca koje katkad gledam u našim TV serijama. Ne znam koji je bolji – kralj Ivan s onim ogledalom ili Fratar ili Alice ili … ne znam. Svi su bili oduševljeni njihovom glumom!”

“Svaka vam čast! Od srca vam čestitam i divim se svima vama, od autora i redatelja do glumaca! Čestitam i na 55. godišnjici jaskanskog kazališta!”

“Iskrene čestitke divnom Kazalištu Škrabe! Vi ste naš ponos!”

“Iako tek ide u 1. razred osnovne škole, mojoj kćeri se svidjela predstava, mislila sam da neće imati strpljenja, ali bez problema je gledala i  upijala. Posebno joj se svidjela magla/dim, ona bi najradije bila gore na pozornici!”

“Hvala na krasnoj večeri s provjereno dobrim glumcima. Uvijek aktualna tema, borba dobra i zla, muške i ženske energije sa zaključkom da dobro ipak pobjeđuje zlo, da jedni bez drugih ne možemo i da se u dobru svi međusobno dopunjavamo.”

Sretan Uskrs želi Vam Kazalište Škrabe!