Tri medalje za Victoriu Pustaj


Na prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu za mlađe kadetkinje održanom u Puli mlada jaskanska stolnotenisačica Victoria Pustaj osvojila je zlatnu i dvije brončane medalje.

Članica STK Jaska Victoria Pustaj vrlo je uspješno nastupila na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje održanom u Puli osvojivši čak tri medalje. Igrajući u paru sa Frankom Miškić iz STK Šibenik osvojeno je prvo mjesto i naslov prvakinja Hrvatske u ženskom paru.

Na korak do plasmana u finale mješovitih parova bila je igrajući sa Gabrijelom Marjanovićem iz STK Vodovod Osijek izgubivši polufinale od kasnijih pobjednika Nikoline Miličević i Denia Vale iz ŽSTK Pula rezultatom 3:2 i na taj način osvojila treće mjesto. Treći plasman na postolje ostvarila je u pojedinačnoj konkurenciji nakon što ju je u polufinalu eliminirala kasnija prvakinja Hrvatske Mia Buić iz ŽSTK Pula rezultatom 3:1 te je tako i u toj konkurenciji zauzela treće mjesto.

Na prvenstvu je nastupila još jedna predstavnica STK Jaska Viktorija Oslaković koja je to pravo stekla osvojenim prvim mjestom na kvalifikacionom turniru Regije srednja Hrvatska što je za nju bio veliki uspjeh s obzirom da je još uvijek najmlađa kadetkinja. U srazu sa po dvije godine starijim protivnicama prikazala je odličnu igru i pružila dostojan otpor ali se nije uspjela plasirati u završnicu prvenstva. Viktoriju Oslaković idući tjedan očekuje Prvenstvo Hrvatske u “svojoj” starosnoj kategoriji najmlađih kadetkinja, a Victoriu Pustaj u višoj starosnoj kategoriji kadetkinja u Osijeku.
Boris Crnilo