Treba čestitati svima koji uspješno povlače sredstva iz EU fondova!


Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Križ održanoj u utorak, 14. rujna gradonačelnik Zvonimir Novosel prisustvovao je ispred Grada Jastrebarskog, ali i kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Uz upućene pozdrave domaćinima, načelniku Marku Magdiću i predsjedniku Općinskog vijeća Zlatku Hrastiću, Novosel je u ime Predsjednika i čestitao Dan Općine svim stanovnicima.
„Biti gradonačelnik, odnosno načelnik, danas je izazovan, gotovo menadžerski posao. Prilike za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije sve su veće, ali to nije nimalo jednostavno. Stoga čestitam svim kolegama koji su u tome uspjeli i uspijevaju!“, istaknuo je Novosel.
Kao primjer je istaknuo izgradnju novog dječjeg vrtića za koji je Općina Križ povukla znatan dio sredstava iz europskih fondova, kao i ulaganja u gospodarsku zonu koja su rezultirala gradnjom logističko – distributivnog centra vrijednog čak 500 milijuna kuna.

„Bez obzira na važnost ulaganja u infrastrukturu i projekte, ne smijemo zaboraviti na ono najvažnije – vrednovanje rada ljudi. Osobito onih koji cijeli život daju sebe za zajednicu i to bez plaće, što je najveće postignuće jednog čovjeka. Od srca čestitam Branku Arbanasu, počasnom predsjedniku Vatrogasne zajednice Općine Križ i dobitniku priznanja „14. rujan“, najznačajnijeg počasnog priznanja Općine Križ, ali i svim ostalim nagrađenima.“, zaključio je Gradonačelnik.
P.A.