Traže se nove glumice i glumci!


Kazalište Škrabe i Kreativni studio Zvrk pozivaju sve predškolce (od 4 godine starosti), osnovnoškolce i srednjoškolce da postanu članovi velike obitelji Kazališta Škrabe i pridruže se veseloj ekipi zaslužnoj za predstave “Knjiga o džungli”, “Kako je Tvrtko otkrio Božić”, “Mary Poppins”, “Velika tajna Sherlocka Holmesa”, “Striček Vilček ili Kako je Shakespeare postao Špeksir”, “Oko jedne hiže” i “Zemlja Čudesa”.

Nove glumice i glumci mogu se Kazalištu pridružiti do kraja siječnja 2022, a sve informacije o održavanju satova glume i proba mogu se saznati na mail-adresi kazaliste.skrabe@gmail.com, preko službenih Facebook i Instagram stranica Kazališta Škrabe te na mobitel 091 722 9167.
Nino Škrabe, umjetnički voditelj Kazališta Škrabe, već više od 50 godina kroz rad u svom rodnom gradu Jastrebarskom promiče kulturu i kazališnu umjetnost jaskanskim krajem, županijom, državom, a i u inozemstvu. Kroz njegovo kazalište do sada je prošlo više od tri tisuće članova, a predstave su s velikim uspjehom igrane u Jastrebarskom, na pozornicama diljem Hrvatske, ali i na gostovanjima u inozemstvu. Voditeljica Kazališta je Klementina Škrabe.

Unatoč teškoćama koje su zbog pandemije zadesile kulturu protekle dvije godine, Kazalište Škrabe ni u jednom trenutku nije stalo s radom. Održavale su se probe, satovi glume, probe koreografije i scenskog pokreta, Ljetni kamp Hawk City i brojni drugi programi, a prošlu sezonu kazalištarci su završili veličanstvenom proslavom u lipnju 2021. na otvorenom. Mali i veliki glumci, od njih mnogi debitanti, nastupili su u prosincu 2021. u raskošnoj “Božićnoj prskalici”, a u novoj godini planiraju se brojni projekti i nastupi, premijere predstava “101 dalmatiner” i “Robin Hood” te sudjelovanje na raznim događanjima i programima u Jastrebarskom, Zagrebačkoj županiji, Zagrebu i šire.
Pridružite nam se – veselimo se našem zajedničkom druženju u Kazalištu!