Tradicionalni susret društava u Svetoj Jani


Nedjelja u Gorici Svetojanskoj bila je jučer ispunjena pjesmama i plesom na tradicionalnom susretu kulturno umjetničkih društava.


Trg u Gorici Svetojanskoj jučer je bio ispunjen mnoštvom posjetitelja koji su se u ovo nesretno vrijeme koronavirusa očito zaželjeli događanja ispunjena pjesmom i plesom. A svega toga bilo je u izobilju jer su u Svetu Janu došla kulturno-umjetnička društva iz Slavonije, Turopolja, Draganića i Klinča Sela, koji su zajedno sa svojim domaćinima pokazali da tradicijska narodna pjesma i ples žive i dalje.Prekrasno sunčano i toplo nedjeljno poslijepodne bilo je kao stvoreno za publiku da uživa u nastupima folkloraša i pjevača. Uz domaćine, KUD Svata Jana, nastupili su članovi KUD-a Berda iz Brestovca kod Požege, Folklorni ansambl Turopolje iz Velike Gorice, KUD Klinča Sela, KUD Sveti Juraj iz Draganića i naravno Udruga pjevača izvornih pjesama iz Svete Jane.
Najviše oduševljenja i pljeska kod publike imali su najmlađi članovi KUD-a Svate Jana koji su i ovoga puta pokazali da svetojansko društvo ne mora brinuti o budućnosti.I ovogodišnji susret društava u Svetoj Jani održan je u organizaciji KUD-a Sveta Jana, a pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog i Zagrebačke Županije. Nastup društava pratio je i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Ivica Krčelić