Tko je ukrao malu balerinu

Svega par dana nakon Svjetskog dana kazališta, u srijedu, 29.3. i četvrtak 30.3. (u 20 sati)Gradsko kazalište Jastrebarsko dati će svoj doprinos Thaliji – premijerno će izvesti svoju novu predstavu –Tko je ukrao Malu balerinu i tako najbolje proslaviti svoj 55. rođendan

Tekst za najnoviju predstavu odraslog ansambla Gradskog kazališta Jastrebarsko napisao je Milan Fošner, a istu je režirao Mario Kovač,u suradnji s umjetničkom voditeljicom kazališta Mijom Matasić. Radi se o detektivskoj drami s elementima komedije i napetom trileru koji preuzima obrasce filmskog žanra i s njima se poigrava u kontekstu postratne Hrvatske. U središtu priče je suspendirani detektiv Ivica Vinković koji na prijelazu tisućljeća upada u paukovu mrežu intriga, krađe umjetnina i ubojstva.

U predstavi igraju Velimir Kokot (Ivica Vinković), Lucija Severinac (Katarina Sever – Keti), Petra Cvetić i Elizabeta Nemec (Božena), Miroslav Borojević (Miroslav Marković – Miki), Klara Blažek i Jelena Crnković (Vanda Majer), Leon Bastašić Ivan Puškar (Zdravko Dren / policajac), Igor Stanković (Mrga Dren), Damir Kuzmić (Dalibor), Dominik Sečen Ivan Vinšćak (Dragi / Slavičin muž) i Lea Đido Božak (Slavica).

Kostimografiju potpisuje Zdenka Novosel, a scenu su osmislili, izradili i ukrasili Miroslav BorojevićLeon BastašićLucija SeverinacMaja Sadiković i Mia Matasić. Glazbu za predstavu je birao Mario Kovač, svjetlo dizajnirao Ivica Batušić, a majstor fotografije je Ivan Borojević. Na mjestu šaptača su Ivana Kokot Radelja i Sonja Stanković, koja je i dizajnerica plakata. Cijelu mašineriju vodi Mia Matasić, umjetnička voditeljica jaskanskog kazališta.

Tko je ukrao Malu balerinupredstava je kojom se odrasli ansambl Gradskog kazališta Jastrebarsko vraća na pozornicu nakon korona krize i nije čudo da svi kazalištarci ali i javnost s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem čekaju premijeru. Međutim, to nije sve što se u Gradskom kazalištu Jastrebarsko kuha. Najmlađi glumci i glumice također marljivo rade na svojoj novoj predstavi, a u pripremama je i ŽIS festival. Možemo zaključiti da je Gradsko kazalište Jastrebarsko u 55. godini aktivnije i poletnije nego ikad.

Novu predstavu Gradskog kazališta Jastrebarsko podržali su Ministarstvo kulture i medija Republike HrvatskeZagrebačka županijaGrad Jastrebarsko Zajednica kulturno umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko.

Karte za predstavu moći će se po cijeni od 5 eura kupiti u caffe baru „Kino“ od srijede, 22. ožujka.
Vidimo se u Gradskom kazalištu Jastrebarsko!

GKJ